Wpis z mikrobloga

W tym argumencie, że Baszar gwarantował stabilność i teraz będzie nowa fala uchodźców nie rozumiem jednego.
Przecież to on w dużej części do tego doprowadził i to on rządził w czasie kryzysu uchodźczego w 2015.

W 2011 rozpoczęły się protesty. Typ nie poszedł na żadne ustępstwa i zaczął swoich ludzi masowo mordować. W 2012 w odpowiedzi potworzyły sie bojówki i rozpoczęła wojna domowa w wyniku, której z kraju uciekły miliony. No faktycznie gwarant stabilności niesamowity. xD

Ps. Jak czytam to w 2015 Syryjczycy stanowili 29% uchodźców.Patrząc po komentarzach myślałem, że z 80%+
#syria
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kantar: nowy (wannabe) przywódca Syrii to typ za którego niedawno było 10mln $ nagrody, typ który własnoręcznie ucinał łby, typ który był szychą w al-kaidzie która przebrandowił bo się nazwa źle kojarzyła, a ty się dziwisz ludziom że mają złe przeczucia co do kierunku w którym to wszystko pójdzie?
  • Odpowiedz
  • 8
@SubsaharyjskaAlpaka: @magicznyKrzysztof ale ja pisałem o argumencie "Baszar to gwarant stabilności". I napisałem dlaczego uważam, że to nie ma żadnego sensu. Bo nic nie gwarantował, a swoimi działaniami spowodował miliony uchodźców.

A wy coś o tym jaki nowy rząd będzie i skąd się wywodzi. Czytanie ze zrozumieniem najcięższy przeciwnik wykopkaa
  • Odpowiedz