Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Często ktoś wspomina o tym w kontekście mieszkalnictwa, ale o co chodzi z tym dziedziczeniem nieruchomości po dziadkach? U mnie dziadkowie mieli 3 dzieci, potem one też miały po 3 dzieci = przypadnie mi kiedyś jakieś 1/9 domku na Podlasiu, ale w sumie nie, bo najpierw dziedziczą dzieci.

#demografia #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Dlatego nie opłaca się mieć dużej rodziny xd. Znajoma jedynaczka to już 3 mieszkania zgarnęła, po babci, ojcu, ciotce. Zawsze też możesz zostać ulubionym wnusiem babci i ci przepisze mieszkanko xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No widzisz, a mieszkanie moich dziadków nr 1 poszło do wnuka nr 1 i mieszkanie nr 2 poszło do wnuka nr 2. Reszta mieszka w mieszkaniach po teściach, z teściami lub w kredycie. Ale rodziny, gdzie było 1 lub 2 dzieci są ustawione mieszkaniami dziadków po sufit. Wg tego co liczę, moja córka odziedziczy 3 mieszkania. Może mieć 2 dzieci i żadne nie będzie mieć kredytu na start. To
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
elastyczny-anonim-80: Jak nie jesteś z wielodzietnej rodziny, to tu masz dom po jednej babci, po drugiej mieszkanie w powiatowym, a jeszcze po ojcu będziesz mieć mieszkanie, a w międzyczasie dostaniesz działkę. Wszystko do podziału na dwie osoby i nagle okazuje się, że możesz stawiać dom bez brania kredytu.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz