Taka oto lampę zrobiłem z resztek po małej budowę, koszt całe zero złoty wszystko z odzysku. Jedynie żarówki nowe #majsterpirzu #chwalesie #diy #drewno
@xevske tylko opalone zwykłym małym palnikiem gazowym takim na kartridże, myślałem by olejem pociągnąć ale takim jadalnym jakimś ale wcześniej muszę sprawdzić na jakiejś desce też tak opalonej jak to będzie wyglądać bo mam źle doświadczenia z komodą drewnianą
A tak na serio to te lampy byly modne 4 lata temu. Były modne jakieś 2 miesiące i szybko zniknęły. No i w sumie bardzo dobrze. Tak jak te stoły z żywicą ( ͡º͜ʖ͡º)
@zzbkk: Podpowiem Ci mały protip jeżeli będziesz chciał go kiedyś wykonać, opalasz taki klocek, aż do zwęglenia z każdej ze stron, następnie szczotkujesz szczotką drucianą lub jak na wiertarce, efekt jest mega :) Robiłem kiedyś cajon, instrument perkusyjny właśnie tą metodą, przed lakierowaniem efekt był super, ale po już niestety trochę mniejszy, bo musiałem drewno zabezpieczyć.
myślałem by olejem pociągnąć ale takim jadalnym jakimś
@zzbkk: nigdy w życiu, olejem jadalnym to sobie możesz impregnować deseczkę do krojenia, nic więcej. Są do tego celu specjalne oleje do drewna, są też specjalne środki do patynowania drewna (w lerła kupisz). Drewna opalanego nie cierpię, ale to moje zdanie, Ty masz pewnie inne, zgodzę się jednak z przedpiścą, że lepiej wygląda, jeśli się opali mocno, a potem podszlifuje albo przetrze
@Krzysztof53647 Zawsze mnie bawi urządzanie domu zgodnie z jakąś modą. Moda przemija, wiadomo to nie od dziś. To, że OP zrobił sobie coś co nie jest już modne ale jemu się podoba to normalna rzecz. Nie chcesz mi chyba wmówić, że co roku robisz w domu remont, tak żeby wystrój był zgodny z obecnymi trendami?
@xevske tylko opalone zwykłym małym palnikiem gazowym takim na kartridże, myślałem by olejem pociągnąć ale takim jadalnym jakimś ale wcześniej muszę sprawdzić na jakiejś desce też tak opalonej jak to będzie wyglądać bo mam źle doświadczenia z komodą drewnianą
@zzbkk: Kup normalnie olej tungowy, a nie druciarsko jadalny.
@zzbkk jadalny może jelczec i śmierdzieć później, gdzieś tak czytałem
@Adamczarny: każdy naturalny może ci zjełczeć jak nie
@zzbkk: sam bym wykończył tak jak legary żeby wyglądało podobnie ale to tobie ma się podobać a nie wykopkom. Żadnych pomysłów z puszczaniem prądu łańcuchami bo to idealny pomysł na porażenie przy wymianie żarówek. Jest spoko, a marudników modnisiów nie słuchaj.
@zzbkk zacne :) Już kilka weekendów robię remont w salonie. Chodziłem po wszystkich sklepach z oświetleniem i nic ciekawego nie znalazlem... kupiłem dwa takie, ale twoja robota bardziej mi się podoba, niestety nie pasuje do mojego domu :(
#majsterpirzu #chwalesie #diy #drewno
Komentarz usunięty przez moderatora
A tak na serio to te lampy byly modne 4 lata temu. Były modne jakieś 2 miesiące i szybko zniknęły. No i w sumie bardzo dobrze. Tak jak te stoły z żywicą ( ͡º ͜ʖ͡º)
@zzbkk:
zero
@zzbkk: nigdy w życiu, olejem jadalnym to sobie możesz impregnować deseczkę do krojenia, nic więcej. Są do tego celu specjalne oleje do drewna, są też specjalne środki do patynowania drewna (w lerła kupisz). Drewna opalanego nie cierpię, ale to moje zdanie, Ty masz pewnie inne, zgodzę się jednak z przedpiścą, że lepiej wygląda, jeśli się opali mocno, a potem podszlifuje albo przetrze
Sam sobie dorobiłeś cała teorie i ułożyłeś ja w głowie ¯_(ツ)_/¯
@zzbkk: Kup normalnie olej tungowy, a nie druciarsko jadalny.
@Adamczarny: każdy naturalny może ci zjełczeć jak nie
Jest spoko, a marudników modnisiów nie słuchaj.
Już kilka weekendów robię remont w salonie. Chodziłem po wszystkich sklepach z oświetleniem i nic ciekawego nie znalazlem... kupiłem dwa takie, ale twoja robota bardziej mi się podoba, niestety nie pasuje do mojego domu :(