Wpis z mikrobloga

#perfumy

Comme des Garcons 2011 to chyba najbardziej absurdalna kompozycja pod względem nut jaką miałem okazję testować. Rzeczywiście czuć w niej klej oraz brązową taśmę klejącą, czy też jakąś gumę. Jest niczym zapach unoszący się w lokalnym sklepie z narzędziami. Aldehydowy i nieco świeży, wydaje mi się że jest też trochę szafranu i kwieciste bezowe nuty. W drydownie pojawia się więcej tych kwiecistych akordów, a klej i taśma słabną, co nie zmienia faktu że przez większość czasu są dominującymi nutami.

Szczerze powiedziawszy nie pachnie to jakoś źle, ale jest to zdecydowanie sztuka dla sztuki. Nisza potrafi oferować niekonwencjonalne perfumy, lecz Comme des Garcons 2011 wykracza w tej kwestii poza skalę. Ciężko mi sobie wyobrazić by ktoś chciał rzeczywiście pachnieć w ten sposób i pozycja ta jest dla mnie jedynie ciekawostką. Co więcej, jak można się domyślić po nutach, jest bardzo syntetyczna.

Podsumowując Comme des Garcons 2011 to bardzo specyficzny zapach, który najlepiej sprawdzi się dla pracowników sklepów budowlanych, którzy pragną stać się częścią asortymentu, lub osób będących tekturowym pudełkiem. Nie ma tragedii, da się to nosić, pytanie tylko po co? Ocena końcowa 4/10
Frufruf - #perfumy 

Comme des Garcons 2011 to chyba najbardziej absurdalna kompozycj...

źródło: 375x500.14023

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Frufruf: kupiłem w lulua ze 25 próbek CDG, tego o którym piszesz też zamówiłem, ale sam nie wiem czy to w ogóle to, bo to co dostałem nie pachnie zbytnio jak klej czy inne tego typu rzeczy, a bardziej jak https://www.fragrantica.pl/perfumy/Comme-des-Garcons/Comme-des-Garcons-389.html bo czuję przyprawy
ostatnio robiłem też zakupy w moonscentbar a tam z kolei zapomniałem dodać próbkę tego o czym mówisz ()
  • Odpowiedz
  • 0
@ucho_igielne: Zauważyłem, że jest to trochę pomieszane na perfumehub. Pokazuje tam dwie opcje próbek tego zapachu i jedna jest właśnie tego który podałeś. Ja też się przez moment zastanawiałem czy na pewno dostałem dobrą, bo nie mają wyróżniających się nazw i można się później pomylić w koszyku, ale ewidentnie czuję te nuty kleju.
Frufruf - @ucho_igielne: Zauważyłem, że jest to trochę pomieszane na perfumehub. Poka...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz