✨️ Obserwuj #mirkoanonim Pamiętam, że nie mogłem się nadziwić dlaczego niektóre środowiska bardziej progresywne wspierają, chociaż to złe słowo,a raczej milcząco akceptują niekontrolowaną muzułmańska migrację do europy. Plan był prosty, to pozwoli wykorzystać tych ludzi jako taran to przełamania oporu konserwatystów. Nikt tylko nie przewidział, że ten plan będzie zagrożeniem dla samej lewicy.
Obecnie nie mogę się nadziwić jak niektóre środowiska konserwatywne, albo po cichu albo już całkiem wprost chcą zwiększenia kontaktów i zbliżenia z takim krajami jak Rosja czy Chiny. Chociaż każdy kto wie coś więcej o tych krajach ten wie, że przy nich Holandia lub Szwecja jest wzorem i rajem konserwatyzmu.
Konserwatyści też mieli sprytny plan, wykorzystać siły zewnętrzne, nieistotne, że autorytarne w najobrzydliwszy bo oligarchiczny sposób aby przełamać opór lewicy. Oczywiście to też zakończy się źle.
Zasada "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem" jest nadal uznawana za słuszną chociaż każdy kto zna historię i myśli wie, że to zawsze kończy się źle.
Ten świat jest zabawny, ludzie są zabawni. Co prawda można i trzeba stopniować i obecnie prawica stanowi większe zagrożenie dla ludzkiej wolności, jednak lewica nie ustępuje im w hipokryzji nawet na krok i nie widzę po tej stornie większej troski o wolność. Taktycznie należy wesprzeć lewicę bo zwycięstwo Rosji i Chin było by tragedią, ale kompletnie nie ufam lewej stronie. Nam nie zagraża rok 1984 tylko to co opisano w "Nowy wspaniały świat" ale to dalsza perspektywa wykraczająca poza obecne spory.
@mirko_anonim: ty mowisz o pisie i konfederacji (w polsce) przeciez kazdy wie ze w szeregach pisu jestpelno komuchow i im sie marzy powrot takiej wladzy a konfederusja jest od dawena prorosyjska i jes udowodnione ze konswrwatysci maja nizsze IQ wiec wszystko sie uklada w calosc
Pamiętam, że nie mogłem się nadziwić dlaczego niektóre środowiska bardziej progresywne wspierają, chociaż to złe słowo,a raczej milcząco akceptują niekontrolowaną muzułmańska migrację do europy. Plan był prosty, to pozwoli wykorzystać tych ludzi jako taran to przełamania oporu konserwatystów. Nikt tylko nie przewidział, że ten plan będzie zagrożeniem dla samej lewicy.
Obecnie nie mogę się nadziwić jak niektóre środowiska konserwatywne, albo po cichu albo już całkiem wprost chcą zwiększenia kontaktów i zbliżenia z takim krajami jak Rosja czy Chiny. Chociaż każdy kto wie coś więcej o tych krajach ten wie, że przy nich Holandia lub Szwecja jest wzorem i rajem konserwatyzmu.
Konserwatyści też mieli sprytny plan, wykorzystać siły zewnętrzne, nieistotne, że autorytarne w najobrzydliwszy bo oligarchiczny sposób aby przełamać opór lewicy. Oczywiście to też zakończy się źle.
Zasada "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem" jest nadal uznawana za słuszną chociaż każdy kto zna historię i myśli wie, że to zawsze kończy się źle.
Ten świat jest zabawny, ludzie są zabawni. Co prawda można i trzeba stopniować i obecnie prawica stanowi większe zagrożenie dla ludzkiej wolności, jednak lewica nie ustępuje im w hipokryzji nawet na krok i nie widzę po tej stornie większej troski o wolność. Taktycznie należy wesprzeć lewicę bo zwycięstwo Rosji i Chin było by tragedią, ale kompletnie nie ufam lewej stronie. Nam nie zagraża rok 1984 tylko to co opisano w "Nowy wspaniały świat" ale to dalsza perspektywa wykraczająca poza obecne spory.
#przemyslenia #przyszlosc #wysryw #analityka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
przeciez kazdy wie ze w szeregach pisu jestpelno komuchow i im sie marzy powrot takiej wladzy a konfederusja jest od dawena prorosyjska
i jes udowodnione ze konswrwatysci maja nizsze IQ wiec wszystko sie uklada w calosc