Wpis z mikrobloga

#programista15k #pracait #programowanie #korposwiat

Co wolicie? Spokój na UoP czy wyższą stawkę na B2B? Dla mnie "dodatkowe" pieniądze nie są warte pozbycia się chorobowego, wyjazdów integracyjnych, wolnych w święta czy najważniejszego - normalnego okresu wypowiedzenia. "Dodatkowe", bo rzadko kiedy pracodawca daje faktycznie wyższą stawkę a nie brutto UoP = netto faktura.
tommyrb - #programista15k #pracait #programowanie #korposwiat

Co wolicie? Spokój na ...

źródło: 9cilnk

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tommyrb: To wszystko zależy od konkretnego przypadku. Ja, przechodząc na B2B, policzyłem superbrutto pracodawcy, wliczyłem 26 dni urlopu i na tej podstawie ustaliłem dniówkę, którą uznałem za uczciwą dla firmy i satysfakcjonującą dla mnie. Nie miałem problemu z akceptacją takich warunków przez drugą stronę, bo dla firmy koszt wciąż jest nie większy niż pracownika na UoP. Wiadomo, że nie mam wszystkich benefitów z UOP, a wszelkie przedłużające się zwolnienia czy
  • Odpowiedz
@tommyrb: jesli nie masz problemow z drugim progiem to nie ma sensu bawic sie w b2b, jesli wpadasz tam juz w kwietniu bo tyle hajsiwa kosisz to policzyc sobie mozna ile panstwo zabiera a b2b to zawsze 12% albo 8,5% w niektorych przypadkach adminowania
  • Odpowiedz