Aktywne Wpisy

Zoyav +1
czemu windows jest taki archaiczny i stoi miejscu w rozwoju od lat? android, ios czy macos mają aktualizację co roku a najnowszy windows jest z 2021, wcześniejszy 10 był z 2015 co oznacza 6 lat bez aktualizacji
używam w pracy bo nie mam wyjścia ale nie wyobrażam sobie korzystać z tego prywatnie, przestarzały system wyglądem przypominający nadal lata 00
#przemyslenia #komputery #windows
używam w pracy bo nie mam wyjścia ale nie wyobrażam sobie korzystać z tego prywatnie, przestarzały system wyglądem przypominający nadal lata 00
#przemyslenia #komputery #windows

frugASS +114
źródło: GoC6KTWWEAAlZpS
Pobierz

Według tych pijawek państwo, które buduje elektrownie, autostrady, lotniska i porty, nie jest w stanie wybudować betonowego kloca z oknami.
#nieruchomosci #polska
https://natemat.pl/421321,patodeweloperka-we-wroclawiu-deweloper-chcial-zalewac-garaze-woda
@del855: ano - ceny mieszkań to the moon
@wjtk123: wszystkie te inwestycje o których wspomniałeś są realizowane przez prywatne firmy tylko są finansowane z budżetu
wskaż mi jedną... JEDNĄ inwestycję realizowaną przez
@wjtk123: Kto powiedział, że nie umie? Po prostu nie powinno ich budować, bo nie będziemy pariasom mieszkań finansować z podatków.
@wjtk123: atomowe? mam mieszane uczucia do tych możliwości państwa.
@wjtk123: nie umie
@Sprus: Nie są realizowane przez prywatne firmy. Mylisz generalne wykonawstwo (prace budowlane) z pojęciem inwestora. Przy projektach państwowych prywatne firmy służą jako generalni wykonawcy, ale cały proces inwestycyjny prowadzony jest przez państwo lub samorząd, również z wykorzystaniem podmiotów prywatnych, np. w zakresie projektów. Deweloper także korzysta z generalnych wykonawców - czasami zewnętrznych, a jak jest
Uważaj żebym nie zaczął wklejać wszystkich przypadków kiedy deweloperzy wybudowali sypiącą się budę albo wręcz oszukali klientów zostawiając ich z niczym. Jeżeli stosujemy takie kryteria, to prywatna deweloperka powinna zostać zaorana.
i właśnie dlatego państwo nie jest w stanie zbudować betonowego kloca z oknami bo musi skorzystać z usług dewelopera
skuteczna
Nie dewelopera, generalnego wykonawcy! Kompletnie nie rozumiesz i nie odróżniasz tych pojęć. Deweloper może i często nie ma nic wspólnego z generalnym wykonawcą (najętą przez siebie firmą
@Sprus: Nie musi, deweloper to nie wykonawca.
@wjtk123: do przetargu stanie jedna firma która marżę zamknie w koszcie budowy ;)
@JanDzbanPL: Skąd masz prąd w domu? (-‸ლ)
Kolega pracuje przy budowie publicznej niedaleko mnie jako prywatny dostawca. Twierdzi że dałoby się wybudować za 40 w dobrym standardzie ale p----y mają budżet 90 i wszystko robią najdrożej jak się da czasem kompletnie bez sensu.
@del855: fun fact, to właśnie DLA deweloperów M3 będzie budowana xD
https://warszawa.naszemiasto.pl/budowa-metra-w-warszawie-linia-m3-idealna-dla-deweloperow-prezes-jednej-z-firm-przedstawia-argumenty/ar/c1p2-26763107
Zamiast M4 które naprawdę by odciążyło M1 i pomogło mieszkańcom xD