Aktywne Wpisy

wykop +64
W związku z prawomocnym wyrokiem Sądu Apelacyjnego w Warszawie publikujemy przeprosiny na Stronie Głównej serwisu. Nie zgadzamy się z tym orzeczeniem, ale w pełni respektujemy obowiązki, które nałożył na nas sąd.
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
Wyjaśnienie sprawy:
Przyczyną postępowania były dwa znaleziska opublikowane przez użytkowników Wykopu, zawierające linki do artykułów zamieszczonych na portalu INNPoland.pl. Wykop.pl nie był więc źródłem zakwestionowanych materiałów – udostępniono je wyłącznie w formie odnośników przez użytkowników, wraz z ich komentarzami.
Co istotne, redakcja INNPoland.pl
marian-pxzz +364
używam w pracy bo nie mam wyjścia ale nie wyobrażam sobie korzystać z tego prywatnie, przestarzały system wyglądem przypominający nadal lata 00
#przemyslenia #komputery #windows
@Zoyav: Przecież 10 jest wspierana jeszcze do ~końca tego roku, to jak bez aktualizacji? Chyba że masz na myśli wygląd to może nic się nie zmieniło, ale po co to ruszać.
Na prawde są tacy którym wygląd W11 nie przeszkadza, a są tacy którym cholernie zawadza.
Z resztą nie ma mowy o spójności jak w MacOS z forsowaną stylistyką (Aqua UI wraz z ich ewolucjami), czy w miarę szerokimi frameworkami GTK+ lub Qt.
Taki MS ma pierdyliard sposobów na UI + do tego przeportowane GTK+, Qt, WxWidgets i wiele innych.
Do tego wszystkiego jest masa
@Zoyav: Windows 10 1507 a Windows 10 22H2 to dwa kompletnie inne systemy. To, że w odróżnieniu od Google'a czy Apple'a Microsoft nie zmieniał wyglądu i nazwy systemu przy każdej rocznej aktualizacji nie znaczy że nic nie robili.
I nie dziwie się, bo na tym polega marketing, który napędza sprzedaż. Windows 10 vs Windows 11 nie ma praktycznie żadnej różnicy, bo bebechy są nadal te same, ale był to zabieg po części marketingowy, aby odświeżyć GUI systemu, bo wiele osób myślało i wypowiadało się w takim samym tonie
To co dostajesz w windowsach wersji domowej to ułamek tego co potrafią te systemy robić.
@FTNewbie: https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/get-started/whats-new-windows-server-2025
Tam masz jakie są to różnice w stosunku do poprzedniej wersji opartej na Windows 10.
@Zoyav: I tu się mylisz. Co jakiś czas są większe aktualizacje w postaci nowych buildów (np 22H2 wyszedł w drugiej połowie 2022 i ile nie mylę szczegółow)
@pablo_see: nie używam prywatnego komputera od 9 lat, leżał kilka lat nieużywany w szufladzie i sprzedałam
@interpenetrate: ja nie mam komputera wcale