Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@AmerykanskiRewolwerowiec: Wiem. Byłem wychowywany w domu, gdzie rodzice mieli mało pieniędzy, mieli różne zobowiązania, wpajali mi, że ludzie się bogacą pracą, a praca kapitału to mrzonki. Nauczyli mnie ciężkiej pracy, rozważności, oszczędności, przez co mam za co inwestować, ale musiałem 30 lat przeżyć, żeby wiedzieć jak działa świat i jakie wartości rządzą. :)

@AmerykanskiRewolwerowiec @pysznewpierdalator Mam ETF na sp500 i nasdaq (wiem, większość się tam dubluje, ale zawsze
  • Odpowiedz
  • 1
@cyborgkombat: Akumuluję, tylko teraz na ukochanym tutaj #gpw, bo mam nadzieję, że wojny nie będzie i wzrośnie w dłuższym terminie. To "drogie akcje" tyczyło się bardziej ETFu na sp500 i nasdaq na który każdy aktualnie nagania

@EvilRogue tak, wykopki mi poleciły
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kuraku oczywiście.

Dochodowy, zdrowotna, podatki w nosnikach energii (zużywam energię elektryczną oraz olej opałowy, gdzie podatki stanowią większość ceny) , 40k rocznie podatku od moich firmowych nieruchomości (mam 2 hale łącznie 1100mkw plus działki na cele firmowe), ukryte koszty których bym nie ponosił nie mając firmy takie jak np trzymanie dwóch samochodów w domu zamiast jednego
  • Odpowiedz