Aktywne Wpisy

moll +171
źródło: 1000019693
Pobierz
fshm +137
Mieszkam w Kolumbii Brytyjskiej (Kanada) i od lat szlajam się po tutejszych lasach i dziczy, zahaczając też o szlaki w USA. Długie trasy 4x4, nocowanie na dziko, ognisko, kawa i po prostu święty spokój - to moja codzienność.
Robię to od dawna, ale dopiero niedawno uznałem, że warto zacząć to uwieczniać. Tak powstał projekt 404 Repeat, gdzie zamierzam pokazywać moje wyprawy po BC i zachodnich Stanach.
Jeśli interesuje Was overlanding w
Robię to od dawna, ale dopiero niedawno uznałem, że warto zacząć to uwieczniać. Tak powstał projekt 404 Repeat, gdzie zamierzam pokazywać moje wyprawy po BC i zachodnich Stanach.
Jeśli interesuje Was overlanding w

"droga do piekła wygląda jak marzenie, a droga do marzeń wygląda jak piekło".
Tak można streścić moją drogę w IT.
W branży prawnej - spinałem się i stresowałem, byłem też ofiarą mobbingu jak każdy z tej branży w jakimś momencie drogi zawodowej. Plus wyzysk. Potężny jak nigdzie indziej wyzysk asystentów/praktykantów i aplikantow wszelkiej maści.
Przebranzowiłem się.
W IT - wszedłem w 2017, zapraszali tu, zapraszali tam. Helpdesk bez doświadczenia dzięki (średnio słabej) znajomości francuskiego,proszę bardzo. Junior tester bez znajomości niczego? Proszę, chodź. Potem dev z c++, ale dopiero się uczysz? Nie ma sprawy. Słodka pensyjka UoP, 2 próg podatkowy, hipoteczny lekko, a w samej pracy szkolenia za szkoleniami, dofinansowanie do certow, wszędzie czas na wdrożonko w każdy projekt.
Dziękuję bardzo, proszę bardzo. Podwyżka 15% może być? I 30% proszę Pana się znajdzie. Dziękuję bardzo, całuję rączki proszę pana. Benefity, wygodne biuro. I praktycznie sami mili ludzie. Zero lisów którzy by utopili z łyżce wody (jak w branży prawnej). Wszyscy mili i każdy sobie pomagał.
No i awans za awansem. Mnóstwo miejsca dla każdego.
I nagle.. chj, krwa rok 2024. 200cv ponad, nie chce nigdzie nikt. Rozmów kilka, zero odzewu. A nie, przepraszam. Odzew był, że dzięki za czterdziescicztery etapy rekrutacji, ale jednak nie zatrudniamy. A tymczasem w obecnej pracy cięcia za cięciami.
I moi koledzy z branży prawnej którzy wytrzymali te mobbingi i upokorzenia - dziś mają spoko. A ja muszę jak najszybciej wymyślić jaki dalszy plan na życie, bo niewiele już czasu mi zostało w IT.
#it #pracbaza
Trzymajcie się tam
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: razzor91
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord