Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
35 lat, samotny facet, bez własnego mieszkania
jest jeszcze szansa na ratunek czy już tylko sznur?

Spędziłem wiekszość życia bujając się od jednej do drugiej pracy czy to w Polsce czy zagranicą, czasem biuro czasem produkcja. Nie mam studiów, nie mam fachu określonego, umiem trochę wszystkiego czyli w oczach pracodawcy nic.

Jaka branża czy zawód pozwoli mi zostać w Polsce z perspektywą chociaż średniej krajowej w przeciagu paru lat? Coś co mogę zacząć po kursie albo przyuczeniu albo jest spore zapotrzebowanie? Proszę bez teoretyzowania i śmieszków tylko konkretne porady. Jestem w tragicznej sytuacji mentalnej.

#praca #emigracja #polska

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jazda ciężarówką pozwoli Ci wszędzie żyć na normalnym poziomie bez większego stresu. Oczywiście każdy ma inne ambicje ja akirat jestem po studiach o dobrej pracy w PL i teraz w trakcie udoskonalania się kursami pod kątem księgowym ale jednak wolę jezdzić sobie ciężarówką zarobić na życie i mieć dużo wolnego. Pracuję w systemie 4tyg praca 4 tyg wolne i codziennie jestem w domu. Najbardziej doceniam spokój psychiczny od korpo, wykresów i planów.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): Nie zrozumcie mnie źle bo dziekuję za wpisy ale wasze odpowiedzi widziałem już setki razy pod innymi tego typu postami i zawsze jest to samo.
Budowlanka, kierowca, spawanie...
Znam osoby pracujace w tych branżach i ani z tego nie ma kokosów, ani to przyszłościoee a i zdrowie po latach cierpi. Nawet na zachodzie za to średnio płacą a do tego każdy janusz chce lata doświadczenia.
Chciałbym żeby ktoś kto robi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zaczynałeś od średniej krajowej a teraz nagle to nie, bo nie ma kokosów, tamto be, bo nie przyszłościowe.

Może pora się obudzić, przebimbałeś trzy dekady, jak ci się uda na tym tirze czy innym spawaczu wyciągnąć średnią to i tak będzie dobre w twojej sytuacji, więc może nie ma co czekać na magiczny gatekeepowany zawód, gdzie za pierdzenie w stołek zarobisz te kokosy.
  • Odpowiedz