Wpis z mikrobloga

Tych Holendrów to powaliło. Budują osiedle domów jak zwierzęta, bez Boga, czci czy wiary. Jak to jest stawiać osiedle, gdzie najpierw stawiasz oświetlenie, potem robisz drogi, a na sam koniec stawiasz domy. Tak nie wolno, tak nie można.

#nieruchomosci
Silklash - Tych Holendrów to powaliło. Budują osiedle domów jak zwierzęta, bez Boga, ...

źródło: 1000011877

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Silklash nie mogę znaleźć artykułu, ale w Polsce jakiś inwestor miał wyremontować jakąś drogę główną czy coś podobnego, więc zbudował drogę tymczasową na miejscu jakiejś lokalnej dla mieszkańców okolicznych miejscowości, skończył pracę i jednej nocy rozebrał drogę tymczasową, a mieszkańcy musieli jeździć naokoło XD bo nawet stary asfalt zwinął, ten co był tam zanim on przyszedł XD
  • Odpowiedz
  • 11
@zeszyt-w-kratke potem się zrywa asfalt by dodać kanalizację deszczową, po 5 latach zrywa się asfalt by położyć kanalizację, po 5 latach zrywa się pod światłowód i gaz, a potem po 5 latach zrywa się asfalt pod przyłącze energetyczne na latarnie
  • Odpowiedz
Tych Holendrów to powaliło. Budują osiedle domów jak zwierzęta, bez Boga, czci czy wiary. Jak to jest stawiać osiedle, gdzie najpierw stawiasz oświetlenie, potem robisz drogi, a na sam koniec stawiasz domy. Tak nie wolno, tak nie można.

@Silklash: niedaleko mnie w powiatowej Polsce też takie miejsce ostatnio spotkałem gdzie już infrastruktura zrobiona, a budynków jeszcze nie ma, tak że ten rak toczy już naszą ojczyznę
  • Odpowiedz
  • 1
@Silklash pamiętam jak wracałem po północy z pracy do domu i ku mojemu zdziwieniu autostrada była zamknięta ze względu na modernizacje, miła Pani powiedziała jak mam jechać w najbliższy objazd. Na drugi dzień autostrada zrobiona na galowo. A w Polsce? Jak w lesie
  • Odpowiedz
@Silklash: dokładnie tak to wygląda w Australii. Kumpel mieszka w Brisbane, a raczej na obrzeżach, no i tam developerzy kupują połacie terenu, dzielą na działki, budują drogi, infrastrukturę, kilka domków pokazowych. Ty sobie kupujesz działkę i budujesz domek, ewentualnie kupujesz ten pokazowy zbudowany przez developera. Rozum i godność człowieka.
acdc2052001 - @Silklash: dokładnie tak to wygląda w Australii. Kumpel mieszka w Brisb...

źródło: IMG_6037

Pobierz
  • Odpowiedz
tak nie może być najpierw stawia się domy w polu, potem jeździ przez 15 lat polną drogą

@zeszyt-w-kratke: A potem się pisze odezwy do premiera, wojewody i gdzie nie tylko, że droga musowo potrzebna, bo dzieci do szkoły i matki do lekarza nie można zawieźć (znam taki przypadek).
  • Odpowiedz
@Silklash: droga szersza w tak rowerowym kraju niż na osiedle na Jagodno. Słuchając naszych aktywistów to wydaje się, że tam tylko rowerki tak naprawdę tam wszędzie i autem i rowerem i busem dojedziesz. U nas nie dość, że zrobią ci polną drogę to ani nawet roweru ani busa. A najlepsze jest to, że jadąc tam np. w odzwiedzjnt autem normalnie zaparkujesz na osiedlu!
  • Odpowiedz