Wpis z mikrobloga

Mirki, pijcie ze mną kompot, energetyka, browarka, czy co tam lubicie. Właśnie doszło do mnie, że w końcu spłaciłem pierdzielony kredyt na mieszkanie, który był wzięty jeszcze za życia Moich rodziców (w 2006). Chryste panie, aż dwa razy musiałem sprawdzać w bankowość elektroniczną, bo nie wierzyłem, że to już koniec. Osiemnaście lat spłacania, osiemnaście lat udręki. Przez le wszystkie lata uwaliłem studia, pochowałem matkę, przeneetowałem kilka miesięcy, by w końcu pójść do pierwszej roboty (staż), potem znowu neet, potem znowu porobiłem kilka miechów, by znów siedzenie bezczynnie, aż znalazłem stałą pracą, niestety przyszło mi również pochować ojca. Tym samym od 2012 spadł na mnie obowiązek spłaty tegoż kredytu. Towarzyszył temu niekończący się cykl robotniczej harówki i powrotu do pustego mieszkania, tylko po to by co miesiąc bank wyciągnął łapska po część moich ciężko zarobionych pieniędzy. Jestem już stary, coraz brzydszy, zmagam się z chorobami skóry, a co z tym idzie nie mam żadnych szans na znalezienie partnerki, założenia rodziny i jakąkolwiek zmianę mojego żałosnego życia (tak więc drodzy wyznawcy "huopomani", darujcie sobie wasze wyświechtane frazesy). Mimo tego wszystkiego przez co musiałem przejść w życiu czuję się teraz nawet dobrze, tak jakoś symbolicznie wolny. Myśląc o tym przypomniała mi się kultowa scena z Skazani na Shawshank (1994) i właśnie naszła mnie ochota, by odświeżyć sobie ten film i w ten sposób będę świętować uwolnienie się od kredytu.
#przegryw #przegrywpo30tce #kredythipoteczny #spierdoseans
CulturalEnrichmentIsNotNice - Mirki, pijcie ze mną kompot, energetyka, browarka, czy ...

źródło: MV5BMTg3Nzg3ODU0NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTQxNDY3Mw@@._V1_

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CulturalEnrichmentIsNotNice: w sumie jakby o tym pomyśleć to masz nowe możliwości. Skoro nie spłacasz kredytu masz ci miesiąc wolne środki pieniężne, a w ostateczności możesz wynająć mieszkanie i żyć w kraju trzeciego świata...
  • Odpowiedz
tylko po to by co miesiąc bank wyciągnął łapska po część moich ciężko zarobionych pieniędzy

@CulturalEnrichmentIsNotNice:to zdanie to mogłeś sobie darować, bo gdyby nie bank to byś mieszkał pod mostem, albo co miesiąc jakiś wynajmujący ci mieszkanie kładłby łapę na podobnej kwocie twoich pieniędzy
  • Odpowiedz
@CulturalEnrichmentIsNotNice: wydaje mi się że to obowiązkowe jest ale może nie, może w 2006 nie było... my to mamy do kredytu i jak jedno z nas się przekręci to (i tu się zdziwiłem że nie cała) połowa pozostałej kwoty zostaje spłacona

ja bym się bez ubezpieczenia na wypadek śmierci w kredyt nie pakował
  • Odpowiedz