Wpis z mikrobloga

#perfumy

Lattafa Bade’e Al Oud For Glory, czyli klon Oud For Greatness, to pozycja w której na sam początek mogę odradzić zakup w ciemno. W otwarciu od razu da się wyczuć intensywny agar, jest on syntetyczny i szpitalno apteczny w odbiorze. Jest trochę szafranu i gałki muszkatołowej, nie wyczuwam natomiast lawendy, ale to wszystko jest zdominowane przez agar, który dla niewytrenowanego nosa będzie moim zdaniem jedyną wyczuwalną nutą.

Z czasem nabiera trochę bardziej ziemistych klimatów, pewnie dzięki paczuli, ale cały czas miałem wrażenie jakbym wąchał wnętrze apteki. Parametry dobre, ale co z tego skoro zapach jest ostry, nieprzyjemny i trudny w odbiorze. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której chciałbym tak pachnieć, ani czuć to od drugiej osoby.

Chciałbym porównać wyrób Lattafy do oryginału, bo moim zdaniem Bade’e Al Oud For Glory to fatalny, ledwo znośny zapach. Choć nie jestem fanem agaru, to bardzo rzadko odbieram go tak źle jak tutaj. Jedyny plus, to że nie jest fekalny, ale to i tak marne pocieszenie. Ocena końcowa 1.5/10
Frufruf - #perfumy 

Lattafa Bade’e Al Oud For Glory, czyli klon Oud For Greatness, t...

źródło: 375x500.64948

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Frufruf: Jest jakaś perfumeria w której można się tych wszystkich arabów nawąchać? Kuszą, przymierzam się od dłuższego czasu, ale nigdy nie doświadczyłem na żywo więc nie wiem czy mi przypasują, a ponoć są dość charakterystyczne na tle tego, co proponują konwencjonalne sieciówki.
  • Odpowiedz
  • 2
@krzaczor93: W notino stoją testery niektórych zapachów, a jeśli interesują Cię jakieś konkretne to możesz zapytać na tagu o odlewki i w ten sposób potestować
  • Odpowiedz
Chciałbym porównać wyrób Lattafy do oryginału, bo moim zdaniem Bade’e Al Oud For Glory to fatalny, ledwo znośny zapach.

@Frufruf: sprzedalem initio i zostawilem oud for glory bo nie bylo czuc roznicy 12x w cenie XD
  • Odpowiedz
@Frufruf: A wiesz że 2 dni akurat go kupiłem przed twoim wpisem, i w 100% rozumiem twoja reakcję. Traktuje go jako guilty pleasure bo mi pasi ale w pełni wiem jak potrafi on większość osób odrzucić, mam też sposób jak go nieco ujarzmić, psik tego smroda i na to jakiś aventusiak, brzozowo-cytrusowa baza się pięknie zgrywa z tą gęstą oudową smołą.
  • Odpowiedz