Wpis z mikrobloga

na działce którą chciałbym zakupić jest sporo drzew, ale jakoś to się ogarnie, natomiast pytanie mam o drzewo które jest dosłownie metr przed działką, czy da się jakoś je wyciąć za pozwoleniem mimo że nie znajduję się na mojej działce tylko przed przed nią? przeszkadza bo jest ulokowana na środku

#wycinka #wycinkadrzew #budownictwo #budujzwykopem
szfeps - na działce którą chciałbym zakupić jest sporo drzew, ale jakoś to się ogarni...

źródło: IMG_6940

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dzieki za podpowiedz, chyba rzeczywiscie to zostaje bo nie widze innej opcji

@szfeps: możesz też zrobić tak jak się to powinno robić - wystąpić o zgodę na wycinkę do urzędu a później ze zgodą o pozwolenie na wycinkę chociaż to pewnie od razu ze zgodą dostaniesz
  • Odpowiedz
  • 0
@szfeps dokładnie rok temu to przerabiałem. Przed działką na której zaczynaliśmy budowę stał kasztan (pas drogi gminnej), na samym środku zaplanowanego podjazdu. Złożyliśmy papiery o zgodę na wycięcie, gmina to przekazała do starostwa przyjechali pooglądali i chcieli by dostarczyć im papiery że tam jest planowany wjazd na działkę. Oni to wszystko wysłali do jakiegoś Wojewódzkiego inspektoratu który wydał zgodę na wycięcie. Cała procedura trwała chyba z 5 miesięcy ale wreszcie się
  • Odpowiedz