Wpis z mikrobloga

#logistyka #pracbaza #studia
Siema, pytanie odnośnie pracujących i tych studiujących. Obecnie pracuje na magazynie i łącze weekendowo studia logistyczne. Nie mam za bardzo pomysłu na siebie a chciałbym coś zmienić, niż tylko zmieniać robote z magazynu na magazyn :( to jeżdżenie wózkiem widłowym po magazynie, dźwiganie, i pracą pod presją czasu z ludźmi z którymi ciężko o zaufanie #60. Jedyna zaleta to spora ilosc ofert pracy na magazynie, ale co z tego jak często są to kołchozy odświeżane co chwile na olx bo ktoś przyjdzie wytrzyma tydzień i ucieka (sam tak już miałem). Ale konkretnie: czy ukończenie studiów gwarantowały wam awans na lepsze stanowisko ? np w biurze jako specjalista od logistyki itp. Patrze sobie oferty prac biurowych np specjalista ds zaopatrzenia i wymagania wykształcenie wyższe, perfect angielski i dobrze ogarnięty excel. Są osoby które robiły np wcześniej na magazynie lub produkcji i przeszły do biura i mają porównanie jak to wygląda? czy jest lepiej itp ? a jak z ludźmi w pracy jest lepszy kontakt ?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JimLaheyy: ja pracowałem na magazynie w obi i w ramach wewnętrznej rekrutacji przeszedłem do centrali i wg mnie to jest najlepszy sposób jeśli chcesz się wyrwać - po pierwsze skończyć studia, bo bez papierka będzie ciężko się wybić , a po drugie szukać pracy w dużych korpo bo w takich dużo łatwiej się załapać w ramach wewnętrznych rekrutacji - czasami nawet bez doświadczenia w jakiejkolwiek pracy biurowej ( tak było
  • Odpowiedz
@JimLaheyy: pracowałam na magazynie na przyjmowaniu towaru - tylko dokumenty i klepanie w komputerku + oklejanie nalypkami tego co przyszło. U nas bab nie biorą na wózki ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc no. Ale super to wyglądało w CV i otworzyło drogę do typowej pracy biurowej w logistyce - nie mam typowych studiów logistycznych, a się udało bo człowiek wiedział co i jak i jak to
  • Odpowiedz
@JimLaheyy: Studiowalem logistyke. Angielski to wiadomo, ze studiow wynioselm excela w stopniu wiecej niz zadowalajacym. Praktyki, i 2x specjalista ds. logistyki w trakcie studiow, teraz przeskoczylem do korpo na menago. Logistyka jest na tyle szeroka, ze cos sie znajdzie, a magazyny to maly ulamek tego.
  • Odpowiedz