@mirko_anonim mObywatel i ogólnie pojeta cyfryzacja, to faktycznie poprawiło jakość życia, że nie trzeba stać w kolejkach w urzędach, żeby zalatwic pierdołe. Trzeba tutaj to im oddać
✨️ Autor wpisu (OP): Przy tak ogromnym projekcie jak CPK jasnym jest że dużo czasu pójdzie ma zgody, ogarnianie budżetu itd. Żeby zaprzeczać oczywistości że popchnęli to na ile mogli, trzeba mieć ignoranckie podejscie
- Pomijając fakt inflacji, wskaźniki ubóstwa zmalały. Zgoda że inflacja zjada część tej różnicy, ale faktem jest ze redystrybucja środków sprawiła że wiele rodzin zostało wyciągniętych ze skrajnego ubóstwa
- Jasne, zwiększenie minimalnej wpłynęło na inflację, ale ciężko jest zaprzeczyć że stan życia zarabiających minimalna mimo wszystko uległ poprawie. Ceny prowadzenia działalności to złożony temat i wpłynęły na nie między innymi skoki w cenach
@mirko_anonim: W skrócie. Większość rządów PiSu była przed pandemią i przed wojną. Wtedy było super i dosyć niska inflancja. Potem pandemia i wojna więc inflacja duża, trzeba wydawać miliardy na armię i ceny/opłaty drożeją. Również z powodu dużych podwyżek pensji minimalnej. Za PiSu byłoby to samo, a krytykować 11 miesięczny rząd mówiąc że to ich wina, to nie wiem kim trzeba być. Dodajmy że jakby PiS rządził to by nie
A niby kto w znacznym stopniu odpowiada za inflację? Ja wiem, że putin, covid itp. ale w sporym procencie to zasługa pisowców więc nie
@mirko_anonim: No tak, wcześniej ludzie umierali z głodu na ulicach... ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
- Pomijając fakt inflacji, wskaźniki ubóstwa zmalały. Zgoda że inflacja zjada część tej różnicy, ale faktem jest ze redystrybucja środków sprawiła że wiele rodzin zostało wyciągniętych ze skrajnego ubóstwa
- Jasne, zwiększenie minimalnej wpłynęło na inflację, ale ciężko jest zaprzeczyć że stan życia zarabiających minimalna mimo wszystko uległ poprawie. Ceny prowadzenia działalności to złożony temat i wpłynęły na nie między innymi skoki w cenach
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
I dlatego z poziomem dyskusji politycznej w Polsce jest jak jest, bo zamiast dyskutować o faktach, lepiej się obrzucać gównem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰