✨️ Obserwuj #mirkoanonim Gdzie trzymać katalog zdjęć żeby nie straciły na jakości? Poza pendrivem który może się zepsuć to może jakaś internetowa chmura np google drive czy coś? Nigdy nie korzystałem z płatnej subskrypcji, tylko żeby cena była adekwatna. #pytanie #zdjecia #elektronika
@mirko_anonim: u mnie sa 3 kopie: 1. dyski USB 2. domowy NAS 3. google drive Jest zasada trzymania kopii zapasowych 3-2-1 czyli minimum 3 kopie na dwoch rodzajach nosnikow z czego jedna w innym miejscu niz pozostale
@mirko_anonim: Na dwóch klasycznych magnetycznych dyskach twardych, trzymanych w różnych fizycznych lokalizacjach. Żaden pendrive, żadne SSD. Szlag trafi to już nic nie zrobisz.
Gdzie trzymać katalog zdjęć żeby nie straciły na jakości? Poza pendrivem który może się zepsuć to może jakaś internetowa chmura np google drive czy coś? Nigdy nie korzystałem z płatnej subskrypcji, tylko żeby cena była adekwatna.
#pytanie #zdjecia #elektronika
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
1. dyski USB
2. domowy NAS
3. google drive
Jest zasada trzymania kopii zapasowych 3-2-1 czyli minimum 3 kopie na dwoch rodzajach nosnikow z czego jedna w innym miejscu niz pozostale
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord