Wpis z mikrobloga

#ukraina Jak mi się nudzi to lubię sobie wejść w google map i patrzeć na losowe widoki z rosyjskich miast w google view. 99% obrazków wygląda właśnie w ten sposób. Na obrazku jest centrum standardowego miasta (50tyś). Gdzie nie klikniecie właśnie tak to będzie wyglądało. Dopiero jak człowiek popatrzy na te widoczki to docenia to co ma. A najlepsze, że są to obrazki z zachodniej r0sji, podobno tej bardziej rozwiniętej bo na wschód nawet google nie dotarło
adam-pajac - #ukraina Jak mi się nudzi to lubię sobie wejść w google map i patrzeć na...

źródło: ropsja

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adam-pajac: Wiaczesław robił takie porównania. Dwa teoretycznie podobne miasta w Polsce i Rosji. I zawsze jakoś w Polsce lepiej. Najlepsze jest to, że ruscy mówią, że to w Polsce to są dekoracje, tu nikt nie mieszka, bo za ładnie. To nie mogą być domy dla zwykłych ludzi.
No ale tam na każdym poziomie administracji musi być ukradzione. Pewnie wiele tych dróg gruntowych u nich to w papierach jest wyłożone asfaltem
  • Odpowiedz
@adam-pajac:

Jak mi się nudzi to lubię sobie wejść w google map i patrzeć na losowe widoki z rosyjskich miast w google view

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak robię ;P
  • Odpowiedz
@Bonaparte_34: Na to nigdy nie wpadłem. Za milion dolarów bym nie pojechał do Indii, ale zwiedzić przez Google maps nie zaszkodzi ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dzięki za pomysł!
  • Odpowiedz
@DrCieplak: wyższy standard życia? Wszystko jest pakowane w Moskwę i Leningrad (tymczasowo Petersburg). Reszta kraju to pracuje na te dwa miasta. A najgorszym miejscem jest leżąca daleko na wschodzie Tuwa. Sami Rosjanie nazywają te republikę dnem Rosji.
  • Odpowiedz