Wpis z mikrobloga

#technologia #geforcenow #stalker Mam takie pytanie techniczne. Chodzi mianowicie o usługę GeForce Now i STALKER 2. Mam wykupiony abonament Performence, odpaliłem grę na starym laptopie, i ogólnie wszystko śmiga elegancko, ale…obraz jest dosyć rozmazany. W ustawieniach samej gry wszystko jest na max, aczkolwiek rozdzielczość wyświetlania jest dosyć niska, bo tylko 1280x720. Można to jakoś zmienić?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zmień ustawienia w GFN na niestandardowe i daj tam wszystko na max tzn rozdzielczość, bittate, fpsy. Zrób screen co tam ustawiłeś. Wyłącz opcje do podbijania rozdzielczości (też tam w ustawieniach apki).
  • Odpowiedz
@theMat04
jeżeli stream idzie z niższą rozdzielczością niż jest ustawiona (bo masz ustawioną wyższą?) to oznacza problem z jakością połączenia, paradoksalnie powinno pomóc wYłączenie "dostosowywania do słabej jakości łącza"
czasem będzie chrupać/pikselować przy spadku jakości połączenia ale powinno strimować z wyższą rozdziałką
pesimist - @theMat04 
jeżeli stream idzie z niższą rozdzielczością niż jest ustawiona...

źródło: screenshot-2b49acef

Pobierz
  • Odpowiedz
@theMat04: Tak to powinno wyglądać, wszystko na max ręcznie ustawić, szczególnie bitrate i rozdzielczość. W samej grze to im więcej FPS masz tym mniejsze będzie ostatecznie opóźnienie GFN. Włącz sobie overlay w trakcie gry i zobacz czy wszystko tam wygląda prawidłowo, tzn czy stream idzie ci w 60fps, ile masz fps w grze, jaki bitrate mniej więcej jest rzeczywisty.

Co do samych ustawień w grze to tutaj już trzeba kombinować
yousouyou - @theMat04: Tak to powinno wyglądać, wszystko na max ręcznie ustawić, szcz...

źródło: 8dbe9d8113f270ae2c21bcf9547ecc1e

Pobierz
  • Odpowiedz