Wpis z mikrobloga

Czy ja czegoś nie rozumiem, czy z moją matematyką jest coś nie tak? Sprawdzam sobie bilet z Wrocławia do Bolesławca. Podroż tam-powrót z rowerem kosztuje 61zł. Dodając drugiego pasażera też z rowerem cena wynosi 147zł. Poniżej jest informacja:

Oferta dla małej grupy liczącej od 2 do 4 osób, które podróżują wspólnie w tej samej relacji. Osoby druga, trzecia i czwarta 30% taniej.

Gdzie tu ta obniżka o te 30% skoro zakup dwóch biletów na oddzielnych rachunkach daje nam kwotę 122zł?

#kolejedolnoslaskie #pkp #kolej
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pan-violaceus: Miras. Nie chodzi mi o to ze chce chronic PKP bo mam o nich malo pochlebne zdanie. Ale ten screen nic nie mowi.
Zeby miec odniesienie musialbys zapodac tego samego screena dla jednego pasazera. Potem przejsc do pllatnosci. Chociaz z drugiej strony juz tutaj masz info ze brak ulgi. Co jest sprzeczne z infem powyzej. Wyzej masz ze ulga jest od 2 a nizej ze jest 2 i brak
gorzki99 - @pan-violaceus: Miras. Nie chodzi mi o to ze chce chronic PKP bo mam o nic...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@pan-violaceus:
W Kolejach Dolnośląskich podroż 1 pasażera w jedną stronę to koszt 33,30 zł, a w dwie strony - 66,60 zł.

Podróż dwóch pasażerów w jedną stronę to koszt 56,70 zł (drugi pasażer ma 30% taniej), w dwie strony - 113,40 zł (drugi pasażer ma 30% taniej).

• Odpowiedz
@pan-violaceus:
Napisałem ceny biletów Kolei Dolnośląskich.
Ty mi tutaj pokazujesz Wspólny Bilet Samorządowy. To nie jest bilet Kolei Dolnośląskich.
Jak ci cenowo bardziej pasuje Wspólny Bilet Samorządowy niż oferta Kolei Dolnośląskich, to po prostu se taki kup i nie marudź.
  • Odpowiedz