Aktywne Wpisy

congobongo +14
Zgłaszajcie filmiki konfitury na YT za dokuczanie i nękanie (podpada pod 107kw).
Polecam też uciąć mu finansowanie czyli przez formularz kontaktowy patronite skontaktować się z nimi. Pierwsze maile już poszły.
Mam nadzieje, że spadnie z rowerka
#konfitura
Polecam też uciąć mu finansowanie czyli przez formularz kontaktowy patronite skontaktować się z nimi. Pierwsze maile już poszły.
Mam nadzieje, że spadnie z rowerka
#konfitura

Apaturia +166
Ogród z milionami tulipanów. Znajdujący się w miejscowości Lisse ogród Keukenhof to jedna z największych wiosennych atrakcji turystycznych Holandii. Obejmuje on obszar trzydziestu dwóch hektarów i jest największym na świecie ogrodem z roślinami cebulowymi, które każdej jesieni są tam sadzone ręcznie. Oprócz tulipanów sadzone są tam także hiacynty, krokusy, irysy, szafirki, żonkile i narcyzy – łącznie ponad siedem milionów cebulek.
Wiosną, przez około osiem tygodni w roku pomiędzy marcem a majem, ogród botaniczny
Wiosną, przez około osiem tygodni w roku pomiędzy marcem a majem, ogród botaniczny
źródło: Keukenhof_Gardens
Pobierz

Sory ale mam bana i nie mogę tam odpowiedzieć.
@Przegrywek123
Nie, to po prostu jakaś tam skala określona przez producenta. 18 oznacza, że producent podzielił sobie sprzęgło na 18 zakresów. 1 to najlżejszy, 18 najmocniejszy. Jest jeszcze w wkrętarko-wiertarkach tryb wiertła, który blokuje sprzęgło na stałe z silnikiem. Ogólnie to sprzęgło jest przydatne, żeby nie zniszczyć materiału, w który wkręcasz wkręty. Np. do skręcania mebli wystarczy użyć któregoś z niższych zakresów 1-9.
Jeśli chodzi o klucz dynamometryczny, to musi to być skalibrowane narzędzie (i wraz z kupnem klucza dostajesz certyfikat kalibracji). Wkrętarki takie nie są, jedna wkręci mocniej, druga słabiej. To tylko orientacyjna skala.
Jeśli potrzebujesz klucza dynamometrycznego, a szkoda ci kasy na jego kupno (są dość drogie), to kup za kilka zł wagę do bagaży. Np. typowy moment do kół to 120 Nm, bierzesz klucz 30 cm, zaczepiasz wagę i ciągniesz aż pokaże 40 kg. 30 cm to odległość od środka nasadki do punktu zaczepienia wagi, ciągniesz zawsze prostopadle do klucza. 120/9.81/0.3
#masterkowanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero