Wpis z mikrobloga

Hej. Co myślicie o takim domku z kontenerów? Wykonawca opisuje to jako dom całoroczny. Ktoś ogarnia jak to jest ogrzewane? Może ktoś z Was mieszka w takim i chciałby się podzielić doświadczeniami?

#nieruchomosci #dom #kontenery #pytanie

https://m.olx.pl/d/oferta/domek-60-m2-z-kontenerow-lub-biuro-kontener-nowy-CID4269-ID10Sm7v.html?reason=hp%7Ccool_rec_platform_u2i
panzmarszrutkiwbiszkeku - Hej. Co myślicie o takim domku z kontenerów? Wykonawca opis...

źródło: 1000004691

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@panzmarszrutkiwbiszkeku ale ty chcesz na stałe w tym mieszkać? Ogrzewanie to wiesz wiadomo że musi być odpowiednia izolacja ścian i sufitu no i oczywiście odpowiednio podłoga. I generalnie o wszystkim można powiedzieć że jest całoroczne jak tylko ma dach bo cały rok może w tym siedzieć he he ja jakbym był zmuszony to po pierwsze ocieplenie a po drugie nie bawię się w żadne gazy ani tym bardziej elektryczność ale po
  • Odpowiedz
@panzmarszrutkiwbiszkeku: Nazywam się Cezary Baryka, od dwudziestu minut jestem właścicielem tego oto metalowego domu...
Powoli zaczynam żałować zakupu - w nocy pizga, w dzień parówa. Zero wentylacji i brak kanalizacji robią swoje. Zgadza się, capi.

#pdk
  • Odpowiedz
@panzmarszrutkiwbiszkeku: mieszkałem w czymś podobnym w Holandii przez jakiś czas. Ściany wewnętrzne cienkie jak papier tak że wszystko słychać, ściany zewnętrzne trochę grubsze ale nie wiele bardziej również sporo dźwięków słychać z zewnątrz. Nie wiem jak z ogrzewaniem bo nie płaciłem rachunków, ale izolacja była dość ok (mieszkałem w październiku i zimno nie było). Jak padał deszcz był niesamowity hałas w domku i to nawet nie musiał być mocny deszcz
  • Odpowiedz
@panzmarszrutkiwbiszkeku: ogólnie spoko, ale zrobić to na realny dom całoroczny - porządnie ocieplić podłogę, ściany, zrobić więźbę dachową, dach, ocieplić dach, powiększyć do jakiegoś normalnego standardu - 130 metrów to wykonawca weźmie niewiele mniej niż za normalny dom. Plusem jest brak fundamentów, co jest również minusem bo ciężko będzie ocieplić posadzkę, której nie ma.
Waznym minusem jest, fakt że wykonawca sprzeda ci najtańszy zdobyty kontener - maksymalnie wyeksploatowany, w którym
  • Odpowiedz
Hej. Co myślicie o takim domku z kontenerów? Wykonawca opisuje to jako dom całoroczny. Ktoś ogarnia jak to jest ogrzewane? Może ktoś z Was mieszka w takim i chciałby się podzielić doświadczeniami?

@panzmarszrutkiwbiszkeku: zasadniczym problemem jest ogrzanie tego w zimie i schłodzenie tego w lecie jak są upały. Jakby udało się w miarę sensownie ogarnąć temat i finansowo sie oplacalo to czemu nie?
  • Odpowiedz