Wpis z mikrobloga

@lolxd40 Raczej kwestia spółdzielni czy tam wspólnoty. U mnie podłączali chętnym, przy czym zaczęli inwestycję jak większość mieszkańców wykazała zainteresowanie.
  • Odpowiedz
@Ademu: @lolxd40 zależy to także od rozmiaru wspólnoty. Jeśli to mała wspólnota to wymagana będzie 100% solidarność przy głosowaniu. A jesteś właścicielem mieszkania?
  • Odpowiedz
@lolxd40: Imo to zależy od metody jaką to robią. Kilka lat temu na Bieżanowie na wynajmowanym prowadzili to kanałami wentylacyjnymi po piecykach więc każdy musiał się podłączyć a na pewno zrezygnować z piecyka. Natomiast na obecnym mieszkaniu na Krowodrzy Górce prowadzili to z klatki schodowej i każdy się podłączał kiedy chciał a kto chciał piecyk zostawiał przy piecyku.
  • Odpowiedz
  • 0
@WarwaraBasia: z tego co wiem to kanalami spalinowymi gdzie są piecyki gazowe maja prowadzić, a takie jeszcze pytanie podczas tych robót to zimnej wody w całym bloku4 przez cały czas nie ma czy tylko w pojedynczych mieszkaniach w których robią przyłącze?
  • Odpowiedz
  • 0
@WarwaraBasia: ale to jak wprowadzaja tylko przecież rurki z ciepłą wodą, zimna woda przecież zostaje. A ja i tak mam bojler więc dla mnie tak naprawdę to za bardzo nie dotyczy
  • Odpowiedz
@lolxd40 tak ciepła woda ale wydaje mi się że ogólnie wody nie było podczas podłączanie do MPCu zrsrzta długo to trwało latali pomiędzy mieszkaniami bo robili na raz cały pion, no kilka godzin łącznie.
  • Odpowiedz