Wpis z mikrobloga

Jestem na uop
Nie choruje wgl a widzę że u mnie w pracy dużo osób idzie na l4
Kumpel jak ma katar to odrazu tydz i wyejbane

W całym życiu byłem max msc na l4 serio
Myślę by co 2-3 msc iść na tydz l4

W necie podobno za 80 zł można załatwić takie zwolnienie
Macie jakieś zaufane strony ?

#pracbaza
elozapiekanka - Jestem na uop
Nie choruje wgl a widzę że u mnie w pracy dużo osób idz...

źródło: images

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@elozapiekanka na dobrą sprawę możesz nawet zadzwonić do swojej przychodni i że masz wysoka gorączkę i rzygasz jak kot i nie dasz rady przyjść nawet do przychodni i chcesz teleporade
na teleporadzie to samo i masz 2-3 dni xd a tak to inaczej to nie wiem
  • Odpowiedz
@elozapiekanka: Mam blisko 20 lat kariery zawodowej za soba. W sumie na L4 bylem moze z 5 miesiecy. Z czego miesiac po szyciu przedramienia do zdjecia szwow i miesic po blokadach w kolano gdzie chodzic nie moglem. Tak juz mam ze malo co mnie bierze a jak juz wezmie to goraczka jedno popoludnie a na drugi dzien spokoj (nie liczac jak za czasow covida mialem goraczke 3 dni - w
  • Odpowiedz
@elozapiekanka: na mieszkanie nie narzekam (kupione 10 lat temu). Auta nie mam bo nie mam PJ. podwyzke dostalem.
Tylko o jakim poswieceniu mowimy? ja przychodze do pracy pracowac i za to dostaje kase.
Jak jestem niedysponowany to biore L4.

Jak w tym kraju ma byc dobrze jak kazdy chce kazdego opier...? Pewno jedziesz po tych januszach biznesu co wykorzystuja pracownika a jakos nie widzisz ze sam robisz to samo -
  • Odpowiedz
@elozapiekanka: cholera wlasnie ze z tymi nadgodzinami to sie nie bardzo da. Raz czy tam dwa razy w roku sie wydarzy ze trza podciagnac projekt ale ogolnie to ostatnio jest zakaz nadgodzin. A szkoda bo zawsze te 40h mozna bylo trzymac na wszelki wypadek. Wiec pozostaje gole 40h/tydzien. A zony nie mam - ani grubej ani chudej... zadnej.
  • Odpowiedz