Wpis z mikrobloga

Zdupcył mi się regulator valvematic w toyocie auris 1.6. Szukam jakiegoś elektromechanika w okolicach #bytom który byłby skłonny spróbować to naprawić zamiast wymieniać całą część która jest bardzo droga a ja niestety groszem nie śmierdzę. Najczęstsza usterka to wytrzęsione połączenia lutowane lub przekaźnik - chciałbym żeby ktoś to obejrzał i spróbował naprawić. Znacie może kogoś kogo możecie polecić?

#toyota #samochody #mechanikasamochodowa #bytom
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cointreau: jak elektromechnika to kojarzę dwa miejsca, najlepiej byłoby jakbyś w oba zadzwonił, przestawił co i jak:

AUTO-TRONIC ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA - w kierunku Karbia, trzeba zjechać trochę wcześniej na Lidl i tam dojechać

16Pin AutoElektronika - w kierunku Piekar, jeżeli chodzi o elektronikę to też wydaje się wiedzieć co robi (tylko tutaj kwestia terminów, trzeba chwilę poczekać)

Z usług obu warsztatów korzystałem jeżeli chodzi o awarie elektroniki, ale nie wskażę
  • Odpowiedz
@Cointreau w tym pierwszym - miałem problemy z elektryka w hondzie legend. Po wyjeździe od nich - jak ręką odjął.

W tym drugim też honda legend - próba reanimacji licznika, zakończona co prawda niepowodzeniem (nic nie chciał ode mnie za to, ale zostawiłem jakąś stówkę bo trochę tam auto posiedziało), dlatego też poleciłem bo gość wie kiedy ze sceny zejść niepokonany ( ͡º ͜ʖ͡º). Później robiłem
  • Odpowiedz
  • 0
@Cointreau z tym 4 tys co żeś trochę przesadził ja znalazłem w chwilę nowy za 2700 zł i dostawa na 3 grudnia i szczerze lepiej kupić nowy niż wydać 2 tysie na regenerację. Zresztą sądzę że taka kwota za naprawę samochodu raz na kilkaset tysięcy kilometrów to żadna tragedia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Cointreau no to nie ma innej opcji niż samemu zdemontować i wysłać na regenerację. Jest kilka filmów nagranych przez firmy które właśnie zajmują się regeneracją, które tłumacza jak to zrobić. Przesyłają ci nowy element ty demontujesz stary i odsyłasz do nich uszkodzony. Jeżeli nie chcesz sam tego robić to kup za te 1700-2000 zł podjedź do mechanika i zleć montaż a ty tylko wyślesz stary element by kaucję ci zwrócili. Taniej
  • Odpowiedz