Wpis z mikrobloga

#samochody #motoryzacja
jakie nowe auto wybralibście do 150 000 z założeniami:
- raczej trasy niż miasto
- dla singla więc żaden fotelik montowany nie będzie, ale sensowny bagażnik się z różnych powodów przydaje
- ważniejszy komfort niż dynamika
- nadwozie dowolne z klasycznych (kompakt, sedan, kombi) ale bezwzględnie odpadają SUVy i crossovery?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kk_ll: Jedżę spokojnie i wersją Long Range spokojnie 350 bym zrobił, ale to ciągle jest konieczność planowania trasy pod kątem tego czy po drodze ładowarka będzie czy nie. Nie jestem przeciwko elektrykom, ale dla mnie to jeszcze nie teraz, musi się infrastruktura lepiej rozwinąć. Na ten moment elektryki są doskonałe na miasto.
  • Odpowiedz
@DerMitteleuropaer: Mazda 3 sedan/hatchback, Hyundai i30, Seat Leon…

Klasycznie co poradzę w przypadku nowego auta, proszę się pofatygować i pomacac, pojeździć samemu, bo nie każdy ma taki gust jak ty. Wszystkie salony w okolicy, bo może najbardziej spodoba ci się coś, czego nie brałeś w ogóle pod uwagę.

Miałem tyle kasy do wydania co ty, celowałem w Mazdę 3, a kupiłem sobie Renault i jestem zadowolony ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@DerMitteleuropaer: Nie wiem, tak szczerze to teraz nawet nowa corsa (znaczy nowa, ta obecnie produkowana) czy inne wozidełka typu fabia, ceed, leon i30 dają radę bo przede wszystkim są to auta większe lepiej wyposażone i komfortowe bardziej jak 10,15,20 lat temu które już aż tak nie odbiegają od siebie jak kiedyś.
  • Odpowiedz