Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: mieszkania do remontu idzie za grosze kupić, a potem se powoli remontujesz na ile hajs pozwoli, albo nawet sam se coś podłubiesz z filmikami z YT. Nie ma sensu kupować wyremontowanego mieszkania, które i tak będzie o------e po taniości z ikea
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Zamiast płacić landlordowi 3k najmujesz pokój.
Zamiast robić jako junior w IT zostań seniorem lub przekwalifikuj się na glazurnika.
Zamiast szukać różowej znajdź niebieskiego homosia z własnym mieszkaniem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim 3k za wynajem, może kup sobie kawalerkę na kredyt? Rata powinna być podobna a będziesz spłacał swoje.

Dodatkowo 3k na samo życie to też sporo, mi w Warszawie udaje się za 1,5k-2k ogarnąć plus co jakiś czas większy wydatek jak monitor itp. Spróbuj sobie prowadzić Excela z wydatkami i próbować zejść z tego 3k (tylko nie kosztem jedzenia, żywić trzeba się dobrze)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak żyje większość korpo kołchoźników. Mieszkania na kupno szukaj gdzieś dalej z dobrym dojazdem pociągiem. Najlepiej wróć do starych i pogniazduj. Lipa ze nie masz własnego pokoju tylko
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @OlekAleksander no nie przespałem tylko wtedy miałem zarobki 6k i 2k za kawalerkę buliłem, nie miałem wkładu własnego i oszczędności raptem 25k, na nic bym sie nie załapał. Gdybym mógł mieszkać ze starymi to bym oszczędzał 4-5k na luzie, w 2 lata przed BK2% bym 100k nazbierał i coś kupił na pewno :/

Urodziłem się 2-3 lata za późno

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeżeli lapales się na BK2% i go nie wziąłeś to pociąg już odjechał. Nie trzeba było mieć żadnego wkładu własnego i za mieszkanie za 500k na 30 lat plscilbys rate 2200 PLN jak ja przez 10 lat. Teraz pozostaje tylko upgrade zarobków żeby zacząć myśleć o mieszkaniu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Dietetyq dzięki, jak renkom odjoł

a nie że masz 100k oszczędności do wydasz 70k na motor i na wycieczki :P

A ja nie mówie żeby wszystko r------ć i zwiedzić cały świat tylko spróować różnych rzeczy, kilka wypadów na narty, 1 czy 2 razy zanurkować, motor kupić używkę za 20k, odwiedzić kilka ciekawych krajów. Ja nie chce z tego uczynić "stylu życia" by regularnie rozwalać cały hajs tylko
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Masz 8k i zostaje Ci tylko 2k? Bardzo rozrzutnie żyjesz, na co Ty wydajesz te 3k na życie powiedz mi, bo chyba co miesiąc nie kupujesz nowych ciuchów. Może trochę ograniczyć wyjścia ze znajomymi, jak masz dietę pudełkową to może warto się zastanowić nad gotowaniem samemu. Takie niby pierdoły, ale nagle się okazuje że ten tysiak dodatkowo jednak w kieszeni zostaje.
  • Odpowiedz