Wpis z mikrobloga

@RebornAnimal: LUTNICK: TRUMP TO MOVE WITH CANADA, MEXICO BUT NOT ALL THE WAY *LUTNICK: TARIFFS COMPROMISE ANNOUNCEMENT LIKELY TOMORROW *LUTNICK SAYS TRUMP CONSIDERING RELIEF FOR USMCA-COMPLIANT GOODS

czyli pomarańczowy osrał zbroje
  • Odpowiedz
  • 0
@spinor czy ja wiem? Może to jest metoda Trumpa, że z pozycji siły stara się negocjować

Już za pierwszej kadencji były oznaki takiego działania, ale w wersji lite
  • Odpowiedz
@Tratak: i co takiego wynegocjował? Jedynie traci na arenie międzynarodowej bo staje się mocno niestabilnym partnerem, a dodatkowo gospodarka siada bo nikt nie lubi niepewności.
  • Odpowiedz
@maniek74 tylko że to byłby powód aby odszczekać wyśmiewanie Trumpa przez wykop😊 Bo to będzie oznaczać że coś ugrał samym straszeniem cłami i bez ponoszenia kosztów cel przez USA.
  • Odpowiedz
  • 7
@spinor wcześniejszym straszeniem udało mu się zmusić Kanadę do zwiększenia środków na walkę z plagą fentanylu. Co teraz wynegocjuje zobaczymy

Chciałbym wierzyć, że politycy myślą długoterminowo, ale obawiam się, że możemy przeceniać inteligencję polityków. Biznes to biznes, z Rosją dalej kraje europejskie robią deale, więc myślisz, że się obrażą całkowicie na stany? Chciałbym się mylić
  • Odpowiedz
@golomb13 czytaj uważnie. Pisałem w trybie przyszłym. Jeżeli nie będzie cel to znaczy że w jakimś stopniu się dogadali a to by raczej świadczyło że jednak coś ugrał.
  • Odpowiedz
@Tratak: nie no, bez przesady. Do tej pory jakoś żaden prezydent nie o---------ł takich numerów i jakoś negocjowali. Pomarańczowy jest patologicznym megalomanem. On myśli, że mu wszystko wolno. To co się będzie wysilał na jakieś argumenty, dyskusje.. Jebut jak Corleone - propozycje nie do odrzucenia i c--j. On nie myśli o konsekwencjach, wiarygodności. Ma w c--j kasy, polityka dla niego to hobby, które ma łechtać jego chore ego.
  • Odpowiedz