Wpis z mikrobloga

Dlaczego w domach starców ci ludzie są biali jak mąka, i tam pracują niby specjaliści co mają o nich dbać. Ogólnie w sumie starzy ludzie są mało opaleni to jest dla mnie fenomen którego nie rozumiem.

Nic w sumie nie robią mogą się opalać i zażywać Wit D3 naturalnie i być zdrowszym przez to, nawet w UK przecież można się w lato opalić a oni siedzą pozamykani Xddd. Mieszkałem przez 5 lat obok takiego domu starców i widziałem tam ludzie chodzili starsi po korytarzach, ale nigdy nie widziałem ich na zewnątrz, tylko pracownice paliły cygary na chodniku przed.

Kilka miesięcy temu widziałem rachunek przyszedł do znajomej landlordki kolegi i tam był miesięczny pobyt jej ojca za £4000. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
A wyburzyć to w Pisdu, mafiozi żerują na starcach.

Za siedzenie w zimnym klimacie, deszczowym, faszerowanym chemią.

To za taką kasę bym wolał polecieć na jakieś Wyspy Kanaryjskie do domu starców, przynajmniej bym miał cieplo i ładne widoki. I jeszcze by kasy zostało.

#uk #dom #starosc #starzenie #anglia #przemyslenia #patologiazewsi #patologiazmiasta #takaprawda #takasytuacja #zdrowie #zdrowychlop #zdrowakobita #medycyna #lekarz #zdrowie #finanse
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamsowaanon:
Ludzie ktorzy nie są wystawieni na promienie słoneczne żyją krócej niż palacze, i jest to udowodnione, aczkolwiek wystarczy nawet 20 minut. Najwazniejsze są promienie do godziny po przebudzeniu. Opalanie mocno postarza skórę
  • Odpowiedz
  • 0
@3k1m: ale dlaczego popadasz w skrajność i myślisz że opalanie się całym ciałem, klatą plecami, nogi przez 1-2 godziny to odrazu coś złego?
Ja nie mówię o jaraniu się na słońcu tak jak Anglicy w ciepłych krajach podczas tygodniowego wyjazdu.

Tylko lekko ale regularnie się opalać.

Bo ci starcy to wcale nie wychodzą na słońce bo są biali jak mąka,
  • Odpowiedz