Wpis z mikrobloga

np po zawodówce albo po prywatnej uczelni

naprawdę zrównujesz osoby

@kiedys_bede_bogaty: Moja żona dwa razy ukończyła magistra, a ja rzuciłem wszystko w cholerę przed oddaniem pracy inżynierskiej. Ja zarabiam prawie trzy razy więcej, dogadujemy się. Coś w tym dziwnego?
  • Odpowiedz
do osób na/po studiach:

czy moglibyście być w związku z osobą o znacznie niższym wykształceniu, np po zawodówce albo po prywatnej uczelni?

@kiedys_bede_bogaty: A czemu nie??? Wyższy stopień wcale nie gwarantuje sukcesów w życiu zawodowym, ani nie świadczy o jakiejś super zaradności.
  • Odpowiedz
@kiedys_bede_bogaty tak jak ktoś pisał wyżej to w dzisiejszym świecie wykształcenie niewiele znaczy. Są ludzie co nie mają studiów a są inteligentni i są tacy co po studiach są ameba umysłową. Obecnie jest dużo magistrów z uczelni krzaków czy z kierunków co to mogłyby być kursem kilku miesięcznym z warsztatami, a nie 5 latami studiów.
  • Odpowiedz
@kiedys_bede_bogaty: tak, mój mąż ma wykształcenie średnie - po liceum zaczął jakieś studia, ale zamknęli mu kierunek, zaczął inny, ale go nie interesował i ostatecznie mimo czterech czy więcej lat studiowania, studiów nie ukończył, obecnie pracuje w budowlance - ciężki kawał chleba, ale tak się życie potoczyło. Inteligencja nie zawsze idzie w parze z edukacją.
  • Odpowiedz