Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dzień dobry Miruny. Chciałbym się zapytać, czy Ikea może zaakceptować zwrot towaru po 14 dniach, ale zwracanego poprzez odesłanie?

Oficjalnie NIE, ponieważ odesłanie jest możliwe tylko do 14 dni, potem można zwrócić w ciągu 365 dni wyłącznie osobiście w sklepie. Ale mi się nie chce jechać 100 km do najbliższego sklepu. Pytam, bo może ten sklep ma nieoficjalnie lepsze podejście?

Dziękuję za pomoc.

#zakupy #ikea #polska #meble #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: patrz na to z pozytywnej strony: w ciągu roku pewnie ikeę odwiedzisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

byłem mniej więcej w tej samej sytuacji co Ty; strasznie głupia ta polityka
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @thorgoth: Jeżeli zadzwonię na infolinię, to co innego mi mogą powiedzieć niż oficjalną wersję?

@Senuyo: Zastanawiam się po prostu nad odesłaniem paczki. Będzie co będzie, najwyżej stracę.

Wychodzą moje polackie geny, bo ja chcę
  • Odpowiedz
strasznie głupia ta polityka

@Senuyo: Nie głupia, tylko logistycznie uzasadniona. Masz 14 dni na zwrot przez internet, bo przepisy tego wymagają. Dla IKEI zwrot do magazynu to kłopot, bo później trzeba go jakoś zadysponować, przetransportować. Dodatkowa robota. Natomiast w sklepach stacjonarnych kwestie transportu ogarnia im klient. Oni tylko potem na miejscu decyduję, czy towar nadaje się, żeby ustawić go bezpośrednio na półki, czy do tego działu z promocjami, gdzie są
  • Odpowiedz