Wpis z mikrobloga

@Larsberg: Troszkę się boje, że będzie za bardzo Metro przypominać, które też jest oczywiście świetne. Jednak wolałbym żeby stalker miał taką swoją tożsamość jednak.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kieranz: Cutscenki wyglądają jak z Metro z tą różnicą że nasz bohater na szczęście ma swój głos. Co do reszty to jednak inna gra będzie bo cała mapa ma być otwarta i nastawiona na eksploracje. Co by nie mówić Metro Exodus uważam za tytuł wybitny więc mi tam się podoba kierunek który obrali w GSC.
  • Odpowiedz
@EissIckedouw: Głównie narracja bardziej oparta na świecie przedstawionym, otoczeniu niż na cutscenkach i relacjach bohatera z innymi postaciami. W tym uniwersum interesuje mnie przede wszystkim Zona.
  • Odpowiedz
@Kieranz: ano, nigdy na to nie patrzyłem z tej strony, ale muszę się z tobą zgodzić, nie wiem czy dużo bym się pomylił gdybym powiedział że na każdą z poprzednich części przypadało maks 10 minut cutscenek na całą grę łącznie. Od siebie dodałbym jeszcze takie uczucie zagrożenia gdy wychodzisz z obozu albo od ogniska z innymi stalkerami, że chcesz jak najszybciej tam wrócić, jako coś co odróżnia dla mnie Stalkera
  • Odpowiedz
  • 0
@Kieranz: Ale tego właśnie brakował w trylogii - filmowości. Zobacz że zmienili też system dialogów. Nie ma już konwersacji w formie "czytania książki" tylko każdy NPC z którym możemy pogadać ma dubbing. Najważniejsze że cała akcja jest przedstawiona z perspektywy FPP - to wpływa na większą immersje.
  • Odpowiedz
@Larsberg: Ujmę to w ten sposób... To uniwersum ma niewykorzystany dotąd (no może nieco w pierwszej części) potencjał do opowiedzenia naprawdę genialnej historii. Mieszają się tutaj w taką logiczną całość element zarówno postapo, sci-fi jak i ogólnej fantastyki. Ale żeby ten potencjał odpowiednio wykorzystać, w mojej opinii fabuła powinna poruszać wątki filozoficzne (tak jak główna inspiracja dla serii - "Piknik na skraju drogi" lub "Stalker" Tarkowskiego). Skupienie się na opowieści
  • Odpowiedz
współcześnie można produkować tylko lewackie gry

@przegro_pisarz: No gdy nawet w tych ledwo lub wcale nie lewackich znajduje się na siłę lewackie elementy no to xD
Zabawne że akurat ty wyzywasz na "lewactwo", gdy sam jesteś horny on main na #femboy. Nie kłóci ci się to troszkę? xD
  • Odpowiedz