Aktywne Wpisy

thorgoth +429
Turysta z Polski uderzył w twarz pracownicę Parku Narodowego Torres de Paine w Chile, gdy poprosiła, aby zgasił papierosa.
W Parku obowiązuje całkowity zakaz używania ognia i palenia papierosów ze względu na susze i duże ryzyko pożarów.
Po ataku próbował uciec, ale został ujęty przez innych zwiedzających i przekazany chilijskiej policji. Sąd skazał go w przeliczeniu na 60 tysięcy złotych grzywny i zakaz wjazdu do Chile przez 3 lata. Mężczyzna został już
W Parku obowiązuje całkowity zakaz używania ognia i palenia papierosów ze względu na susze i duże ryzyko pożarów.
Po ataku próbował uciec, ale został ujęty przez innych zwiedzających i przekazany chilijskiej policji. Sąd skazał go w przeliczeniu na 60 tysięcy złotych grzywny i zakaz wjazdu do Chile przez 3 lata. Mężczyzna został już

serniczekwiedensky +284
Jak poznawalam chlopa myslalam sobie mlody informatyk bedzie duzo zarabial jako programista a on przyznal sie ze myslal o mnie mloda prawnicza bedzie duzo zarabiala jako adwokatka. Oboje malo zarabiamy ale jestesmy razem i wlasnie leze mu na jądrach.

doradzcie mi prosze. mam mieszkanie w centrum wawy, warte obecnie pi razy drzwi 1mln pln.
ja i zona pracujemy 1x w tygodniu (biura w wawie), reszta home office.
po bez mała 4 latach mieszkania tutaj, mam dosc tego miasta, tego halasu, tlumow ludzi wszedzie, airbnb na korytarzu dwa mieszkania ode mnie, korkow. po prostu tym rzygam, i chce uciekac.
opcje widze dwie, moze trzy:
1. kupno mieszkania na rogu na przestrzał bloku (jeden sasiad z boku tylko) w spokojniejszej dzielnicy - i realnie liczac godzina jazdy do pracy
2. kupno blizniaka blisko kolejki typu skm - i tutaj tak samo, godzina jazdy do pracy realnie
i opcja raczej kiepska:
3. kupno domu wolnostojacego na zadupiu "blisko" warszawy - tylko to odpada raczej, bo nie wyobrazam sobie jechac poltorej godziny do warszawy do pracy samochodem (kolejki brak w tych zadupiach), godzine szukac miejsca, a jeszcze moze sie okazac tak, ze za lat 2-5-10 praca zdalna praktycznie zniknie, i bedzie trzeba codziennie jezdzic.
Ja raczej jestem za opcja 2, bo w sumie dojazd do wawy kolejka trwa tyle samo co z jakiejs bialoleki autem do centrum, ale nie wiem, moze ktos mi cos madrego doradzi.
#nieruchomosci #budujzwykopem bo moze ktos cos doradzi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: Rozumiem, że istnieją tylko miejsca, z których jedziesz 1,5h samochodem, nie istnieją np. takie miejscowości, jak Sulejówek,
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta