Wpis z mikrobloga

@arais_siara:

jakby pogoda w listopadzie była jak w lipcu, to zapewne atmosfera byłaby radośniejsza :)

W sumie nie wiadomo. Jakby dzieciarnia w wakacje miała święto i energię do r---------u i głupich wybryków, to mogłoby to gorzej wyglądać xd
  • Odpowiedz
Czemu nie potrafimy tak radośnie świętować naszą niepodległość tak jak robią to Amerykanie 4 lipca

@JasnyBanan: mi to by wystarczyło, żeby 11 listopada był obchodzony jak Powstanie Warszawskie xD nie łapię dlaczego nieudane powstanie świętujemy radośniej niż odzyskanie niepodległości
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN:

Bym nawet chodziła na Marsze Niepodległości, ale odkąd "narodówka" i ogólnie prawa strona to przygarnęła to nie jest przyjemnie, ciągle te same hasła "raz sierpem raz młotem", ogólnie atmosfera jest martwa no i w większych miastach zaproszeni szarej maści "goście" zza granicy. Zresztą ja, z innym światopoglądem (co z tego, że jestem patriotką, płacę podatki, nie śmiecę, wspieram polską kulturę itp. itd) to pewnie i tak nie jestem tam
  • Odpowiedz
@framugabezdrzwi A ja w ogóle nie rozumiem czemu mielimy swoją porażke, skoro naszym sukcesem narodowym jest powstanie wielkopolskie, to dzięki temu powstaniu pogoniliśmy szwabów, a powstania śląskie zjednoczyły Polske, a tylko mieli sie powstanie warszawskie, które jest naszą porażką ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz