Wpis z mikrobloga

Cześć, obecnie rozglądam się za autem i znalazłem ciekawą ofertę. Mazda 6 2.0 exclusive rok 2007 benzyna za ~12 tysięcy. Najbardziej obawiam się rdzy; korozji a tak poza tym auto spełnia wszystkie moje wymagania. Tu moje pytania:

1. Czy to nie za niska cena jak na to auto?
2. Dorobię do niej gaz?
3. Jak z tą rdzą w tych mazdach 6?
4. Gdzie konkretnie szukać śladów rdzy jeżeli nie są widoczne na pierwszy rzut oka?
5. Z takim autem mam jechać na ASO żeby je sprawdzić na przykład? Pierwszy raz kupuję samochód i nie wiem za dużo.

#motoryzacja #mazda #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #pytanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kimbap: honda Accord, Saab, tt 1.8T, A4 b6 1.8t, E39, pasek B5 1.8t, pasek b6 2.0 TDI CR, Volvo jakieś V/S 60 też kupisz. Możliwości sporo, ale uważaj na silniki tych aut co wymieniłem.
  • Odpowiedz
@kimbap: jesli nie do konca znasz sie na motoryzacji to mozesz dac do ASO, ale nie wiem czy jest sens placic 700 zl, podjedz na jakas stacje kontroli pojazdow, sprawdza Ci dokladnie wszystko, tylko nie jedz na pierwsza lepsza, poczytaj opinie, ja jak kupowalem mazde 6 z tym, ze ja duzo mlodsza i inna generacja, to zaplacilem 100 zl na stacji za sprawdzenie
  • Odpowiedz
@kimbap: Odpuść sobie mazdę. Gniją masakrycznie. Podwozie potrafi być dziurawe, a mocowania wahaczy dziurawe. Mazda chyba jako jedyny producent samochodów nie stosuje ocynku, więc rdza to chrupie jak aż miło. Stąd zresztą takie ceny, właściciele widzą, że coś tam się dzieje i próbują szybko to opchnąć, zanim będzie na wylot. Do tego trochę pojeździsz i masz problem ze sprzedażą. Ku coś normalnego, opelka, bmw e90, honda, citroen, itp. Mazda nie
  • Odpowiedz