Aktywne Wpisy

Okaz_prawilnosci +336
źródło: 1000063425
Pobierz
Rad-X +25
U was też ludzie w robocie nie potrafią się powstrzymać od jedzenia mięsa w piątek na obiad?
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat

Znudziło mi się granie w Danii, to sobie odpaliłem 867 jako Łęczyca (fajnie w centralnej Polsce). Siemowit z Polan zdecydował się na bitkę gdzieś tam na zachodzie z jakąś Błotą czy innymi Łużycami. Pojawiła mi się opcja zażądania zakładników (dzięki posiadaniu zakładnika dostaję prestiż i strona wysyłająca zakładnika jest mniej skora do ataku, bo mogę wtedy takiego gałgana ściąć bez negatywnych konsekwencji). No więc do mojego dworu przybyła Helena. W międzyczasie Rzesza Wielkomorawska mnie zaatakowała. To znaczy nie ona całkowicie, ale jej wasal Opole. I wystrzelił mi taki ciąg wydarzeń: Helena, której jestem opiekunem podczas jej pobytu i mnie lubi, bo dzielimy tą samą religię oraz jestem w miarę rozpoznawalnym watażką zaproponowała, że pojedzie w opcji 3 do Poznania, siedzenia władzy Siemowita z prosbą o wsparcie jego wojsk. (1. sama 2.z prezentem dla ojca 3. z jednym z moich czempionów) I wiecie co? Siemowit przysłał mi z powrotem córkę i powiedział, że chłopaki z Poznania są za. A ja mogłem odpowiedzieć "Na wojnę, Helena. Na wojnę!"
Tak głupie zdarzenie, a mega niesamowicie poprawiło mi humor. (。◕‿‿◕。)
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzW sumie jak mi teraz dałeś pomysł... Obstawić wszystkie księstwa poza tym królewskim swoją rodziną. ( ͡º ͜ʖ͡º)
jak dobrze się rozegra i zbierze nawet średniaków, ale obóz pełen ludzi to wszystkie spiski i knowania lecą jak po maśle
bonusy do statystyk są mega mocne, wystarczy polatać kilka lat i się można zaopatrzyć w armię lepszą niż nie jeden król w 1066 ma