Wpis z mikrobloga

• 1
@fhgd: moja nieudolna kompresja starym programem graficznym, siłą rzeczy nie chce wrzucać zdjęcia w pełnej rozdzielczości i jakości w neta. Zwykła zapowiegawczość.
Dopiero jak wrzuciłam posta zauważyłam, że się pojawiły takie brzydkie artefakty na zdjęciu. A niech już będzie, to tylko wykop xD
  • Odpowiedz
@okoniaczek: jaka zapobiegawczość? Co ci z tego, że ktoś sobie weźmie to zdjęcie? W sensie no… spoko pstryczek, ale nikt tego Ci nie p------e komercyjnie, dużo jeszcze nauki przed Tobą, a tak może ktoś pokazałby Ci jak to obrobić, poprawić kompozycję itd
  • Odpowiedz
  • 1
@psycha: Kompletny przypadek. Z tego miejsca strzelałam do dzięcioła czarnego (niestety bez fajnych rezultatów), co skakał sobie po okolicznych drzewach. Nawet widać na tym suchym drzewie miejscami jakie jest podziobane przez te skubańce. I akurat w tym czasie przelatywało stado, strasznie się darły, więc ciężko było je przegapić :D
  • Odpowiedz
  • 0
@wankiel: przycinałam, zdjęcie od oryginału jest około 1/3 mniejsze. Myslałam o wycięciu bardziej, ale jednak tani obiektyw i leciało mocno po jakości.
A poka jak Ty byś wyciął, chętnie przyjmę porady.
  • Odpowiedz