Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 81
@Radaka: Ohólnie gra ma satysfakcjonujacy system eksploracji, walkę, dialogi momentami drętwe a na początku tłumaczace wszystko jak dziecku (pierwsze 4 godzinki gry), są ciekawi towarzysze, jest fabuła która stopniowo się rozkręca, nie jakaś wybitna, ale Origins nawet takiej nie miał, klimat odwiedzanych miejsc czuć mocno, a same wątki LGBT są, ale jest ich tak cholernie mało, że można je zmieścić w trzydziestominutowym filmie i większośc będzie dotyczyła albo taash z
  • Odpowiedz
@Wink dobrze widzieć też głosy rozsądku.

Gra oczywiście ma swoje za uszami, niektóre dialogi trzeba rozchodzić to prawda ale bioware zawsze miał te wątki odkąd pamiętam niestety.

Ale skreślać odrazu grę? Gdybym miał się kierować tymi "kompilacjami" to chyba bym w nic nie grał. Mam wrażenie, że ostatnio do większości gier coś takiego się pojawia bo jak nie błędy w cyberpunku to mikrotranzakcje w dragons dogma.

I nie zrozummy się źle,
  • Odpowiedz
@Wink

To jest tak śmieszne, że ludzie grający w większości dobrze się bawią, a wykopki oglądają różne asmongoldy, kiszaki i drwale i narzekają każdego dnia.

W sumie to wystarczyłoby obejrzeć jakiegokolwiek neutralnego streama, żeby zobaczyć jak ta gra wygląda i usłyszeć zarówno plusy, jak i minusy gry. Ale jak się ogląda kanały nakierowane na "anty-woke" to nie ma co się dziwić na jakich aspektach gry będą skupione, bo to się po
  • Odpowiedz
  • 14
@Wink jak to jest, że już któryś twój wpis widzę o tym, że pierwszą taką postać widzimy może po 15h, a ja spotkałem po 0,5h? Może w kreatorze postaci byłeś 15 godzin?
  • Odpowiedz
@bociek859: No tak nie do końca, korytarzowo jest na początku, kiedy lecisz questami głównymi, tymi pierwszymi. Potem świat się bardziej otwiera, lokacje są wertykalne, dość spore, z ukrytymi w różnych miejscach sekretami. Niby to są głównie skrzynie czy jakieś wpisy do kodeksu i są momenty, że czujesz się jak w platformówce skacząc po dachach w Treviso czy po np. tworzonych przez Harding skalnych pólkach, ale kłamałbym gdybym pisał, że jest
  • Odpowiedz
To jest tak śmieszne, że ludzie grający w większości dobrze się bawią

@Wink: No ale zarzuty są celne, bo nawet w pozytywnych reviewsach ludzie piszą że gra spoko, fajna walka I eksploracja, ale co z tego jak potem wracają do wątku głównego i wszystkie postacie zachowują się jak popluczyny charakterów, w dodatku jakby HR miał podpięty do nich podsłuch. Można się dobrze bawić i grę krytykować za to co z-----a.
  • Odpowiedz
@Wink: Kurczę, sam szukam tych wyważonych opinii żeby zdecydować czy to gra dla mnie i powiesz mi gdzie są Ci ludzie co się dobrze bawią?
Bo jedyna obrone tej gry widze od ludzi z argumentami: nie lubicie tej gry bo jesteście anti woke, albo argumenty pokroju twoich, że eksploracja jest ok, mimo że wszędzie dosłownie KAŻDY mówi, że gra jest turbo korytarzowa.
Damn, nawet na oficjalnym subreddicie(które z natury są
  • Odpowiedz
śmieszne, że ludzie grający w większości dobrze się bawią, a wykopki oglądają różne asmongoldy, kiszaki i drwale i narzekają każdego dnia

@Wink: nie, nikt poważny nie twierdzi że gra nie może być dobra albo nie można się przy niej dobrze bawić. Jednocześnie niewątpliwie absurdalnym pomysłem jest wciskanie do świata fantasy kulturowo-politycznych dziwactw roku 2024 i okolic, dodatkowo w moralistycznej i niezręcznej otoczce. To po prostu kuriozalny pomysł który działać nigdy
  • Odpowiedz