Wpis z mikrobloga

#gry #grykomputerowe

Istnieje jakis fajny spacesim w kosmosie ale SINGLE PLAYER?
Swoja droga, jak sie miewa ta gierka od bethesdy? Wiem, ze ludzie ja zjechali d gory do dolu, ale nie gralem w fallouty i skyrimi, wiec w zasadzie nawet nie mam punktu odniesienia "ale to jest resking skyrima".

Moze ktos cos polecic? Grafika nie musi byc najnowszam ale znosna XD Zatem freespace2 raczej odpada (chociaz to nie jest spacesim).

No man sky wyglada dla mnie jak gowno i totalnie nei czuje tego. Ale nie gralem. Gameplay tez wyglada strasznie nudno.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rudz1elec: starfield. Jesli nie grałeś w inne bethesdy to możesz ją odebrać lepiej i nawet spróbować pograć. O ile jesteś gotowy na generyczne lokacje, dużo szybkiej podróży, i slamazarna fabule.
Możesz spróbować tez the outer worlds, bardziej AA, z większym jajem i mniejsza skala, ale ja bawiłem się lepiej.
  • Odpowiedz
@Rudz1elec: nomanssky troche jest takim survivalem z budowaniem bazy itd, polecam sprawdzić przez steama, najwyżej zwrócisz a waży tylko 20GB, mnie np nie wciągneło ale jak cię wciągnie to sama gra jest bardzo rozbudowana i ma mase rzeczy do roboty, plus cały czas wsparcie, oprócz tego to chyba elite dangerous ale nie wiem czy to jest solo
  • Odpowiedz
@Rudz1elec moim zdaniem starfield jest poprostu przestarzały i to jego największy problem.

Jednak ludzie grają w stare gry i dobrze się bawią. Wystarczy przyjąć, ze starfield to gra z 2017 roku (lub wczesniej wedle uznania), potraktować ją jako ogranie starszej pozycji i można bardzo fajnie spędzić czas, szczególnie jak ktoś lubi te klimaty.
  • Odpowiedz
@kromeczek: No tylko elite dangerous to jest gra dosc specyficzna i gra sie w nia 2-4h na dwa tygodnie. I to jest jednak symulator lotu statkiem miedzygwiezdnym bardziej niz gra o kosmosie. Wiadomo mozna pokopac jakies asterodiy czy walczyc z obcymi (chyba juz sie ta wojna konczy w lore), ale tam glownie chodzi o latanie w przestrzeni.
  • Odpowiedz
@BassGru: a no to jesli chodzi o latanie w kosmosie i lądowanie na planetach to zostaje no man sky i star citizen zostaje, starfield czy outer wilds się chyba za bardzo nie zaliczają
  • Odpowiedz
  • 0
@makkak: obejrzalem jakas krotka recenzje
i wiem tyle ze sie rozbijasz a potem badasz co sie stalo i ze mozna sie bac, jest tajemnica, jest badanie co sie wydarzylo, eksploracja.

Wiecej mi nie trzeba sprzedawac :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Rudz1elec i mega klimat, mnie zaskakiwała ta gra na każdym kroku, nie patrzyłem w tutoriale itp, a każda kolejna nowa technologia czy miejsce robiły mega wow, daj znać jak pograsz czy się podobało
  • Odpowiedz