Aktywne Wpisy

moll +11
Co upiec?
- Miodownik 35.2% (192)
- Strudel jabłkowy wg przepisu pani Lucyny 32.1% (175)
- Piecz co chcesz 32.7% (178)
Bo-Brownik +1
Potrzebuję na poniedziałek zamówić ciasto na swoje pożegnanie w pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polecacie może jakieś cukiernie, firmy, osoby, które przyjmują takie zamówienia. Niestety te, z których chciałbym zamówić to w poniedziałki w ogóle nie pracują. Mógłbym odebrać zamówienie najlepiej w niedzielę lub w poniedziałek do 7.
Czy lecieć w poniedziałek rano do Herta i elo?
#wroclaw
Polecacie może jakieś cukiernie, firmy, osoby, które przyjmują takie zamówienia. Niestety te, z których chciałbym zamówić to w poniedziałki w ogóle nie pracują. Mógłbym odebrać zamówienie najlepiej w niedzielę lub w poniedziałek do 7.
Czy lecieć w poniedziałek rano do Herta i elo?
#wroclaw

[Piszę z Anonima bo mam perma za pewną pastę ( ͡° ͜ʖ ͡°) ]
Potrzebuję komputer do gier dla syna.
Sam może też coś odpalę, ale to raz na kwartał i raczej klasyki typu gothic, fallout 2, D2, etc
Z jednej strony nie chcę wydawać majątku, ale z drugiej strony, nie chcę żeby syn był wykluczony, bo nie działa mu jakiś tam tytuł albo gra na niskich detalach / laguje mu się coś (straszne te dzisiejsze dzieci), no i nie chcę co chwilę słyszeć, że coś trzeba zmienić w kompie, chciałbym żeby podziałał 5-5+ lat.
Wyszedł mi taki zestaw:
- AMD Ryzen 7 7800X3D
- MSI B650 GAMING PLUS WIFI
- Inno3D GeForce RTX 4080 Super Ichill Black 16GB GDDR6X
- Kingston FURY 96GB (2x48GB) 6000MHz CL32 Renegade RGB
- Lexar 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM790
- FSP/Fortron VITA GM 850W 80 Plus Gold ATX 3.1
wychodzi jakieś 11k
Monitor już mam: iiyama G-Master GB3467WQSU-B5 Red Eagle
Obudowę chyba sam zrobię (chcę powiesić kompa na ścianie żeby nie zajmował miejsca na biurku)
Czy nie przesadzam z tym setupem? Może coś się ze sobą gryzie/nie pasuje, może gdzieś warto oszczędzić, może gdzieś warto dopłacić? Coś byście zmienili? W sumie nie ogranicza mnie budżet, ale chciałbym zachować fajny stosunek jakości do ceny.
P.S.
Boomer here, ostatnią stacjonarkę składałem 20 lat temu, pamiętam czasy bez komputerów, telefonów stacjonarnych, a gry w które grałem można teraz odpalić na smartwatchu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
#pcmasterrace #komputery #gry #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91
źródło: il_fullxfull.5039818298_rg0m
PobierzChyba tylko na pojemność dysków o wielkości 1 TB gdzie współczesnych gierek po 100 GB + wejdzie maksymalnie z 10 ;D
I na brak zastosowanego chłodzenia procesora, z tego co pamiętam to ten ryzen raczej niema stockowego nawet w wersji BOX.
ram na 2x16GB można zmienić, wiecej nie będzie potrzebne jeszcze długo. albo chociaż na 2x32
płyta główna nieco odstaje, masz na x670E za 1000zł
dysk jest za mały.
nie masz słodzenia na procesor
https://www.purepc.pl/polecane-zestawy-komputerowe-do-gier-listopad-2024
- AMD Ryzen 7 7800X3D
- MSI X670E GAMING PLUS WIFI
- Inno3D GeForce RTX 4080 Super Ichill Black 16GB GDDR6X
- Corsair 32GB (2x16GB) 7200MHz CL34 Vengeance
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero