Wpis z mikrobloga

Powiem wam, że Dolby Atmos robi robotę i jak tylko jest możliwość, portfel pozwala na zainwestowanie w taką rozrywkę trochę pieniędzy ( nie jakoś mega dużo w sumie ) i kochacie filmy to polecam. Nawet oglądanie tych samych filmów w takiej immersji jest w ogóle czymś naprawdę niesamowitym. Obejrzałem już kilka filmów, ale nadal testuję i nie mogę się nadziwić jak to człowiek wymyślił. Horrory mają inny level #film #seriale #kino
Kostor95 - Powiem wam, że Dolby Atmos robi robotę i jak tylko jest możliwość, portfel...

źródło: IMG_8296

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kostor95 mam!- też polecam - horrorow nie oglądałam, bo i bez tej technologii się bałam tego oglądać, ale jakieś filmy akcji, Marvelowskie wchodzą jak głupie. :)
  • Odpowiedz
  • 0
@ssto: są głośniki, które można postawić na kolumny frontowe, ale dźwięk jest falą i wystrzeliwanie fali w sufit, żeby wróciła do miejsca odsłuchowego nie działa bez dedykowanego pomieszczenia i po prostu się rozchodzi jak głośnik frontowy tylko że trochę wyżej

Jak nie można zrobić dziury w suficie, to lepiej jest już je zawiesić na ścianę pod sufit lub na sam sufit, ale wtedy kabel będzie trzeba gdzieś ukryć

więc żeby
  • Odpowiedz
żeby to było poprawne to ma być głośnik w suficie?

@ssto: soundbar z głośnikami kierunkowymi. Samsung, niedościgniony wzór, jeśli o to chodzi, znajdziesz jeszcze starszy model Q930C w rozsądnych pieniądzach.
  • Odpowiedz
  • 0
@TomdeX: miałem 990b i to nie działa. W ogóle przód masz wtedy jako jedną belkę, więc już samo lewo i prawo odpada, ale za to dużo bassu dla efektu i satelity z tyłu, które działają, ale nie tak jak normalne większe kolumny w kinie domowym. Zdjęcie sprzed roku i żadnego atmosa na tym nie usłyszysz XD nawet stereo nie usłyszysz niestety. Łatwo jest się nabrać przez marketing
Kostor95 - @TomdeX: miałem 990b i to nie działa. W ogóle przód masz wtedy jako jedną ...

źródło: IMG_8561

Pobierz
  • Odpowiedz