Wpis z mikrobloga

@SuperTimor435: też mi korona z głowy nie spadnie jak przejde na weganizm(co nie znaczy, że ktoś ma na mnie to urzędowo wymuszać. Nie chcesz chodz sobie w sztucznej skórze, która swoją drogą jest mniej ekologiczna). Zresztą wytłumacz to np kotu , że ma wpierdzielać sałate xd.
  • Odpowiedz
  • 7
@pawelswd Kotu nie wytłumaczysz, ale ludziom możesz. Jeżeli jesteśmy świadomi zła i możemu go unikać, to dlaczego tego nie robić? Można nie chodzić w skórze ani "eko" ani prawdziwej, bo są ważniejsze rzeczy niż moda i co ludzie pomyślą. Mógłbyś przejść na weganizm byłoby to coś dobrego
  • Odpowiedz
  • 9
@Bialy7665 Nikt nie jest po to żeby z kogokolwiek korzystać. Jeżeli ty uważasz, że silniejszy ma prawo korzystać z kogoś słabszego tylko dlatego, że jest silniejszy, to przemyśl swoją moralność
  • Odpowiedz
Tak zakażmy też produkcji pasków do spodni. Ludzie już kompletnie zwariowali.

@pawelswd: Spokojnie nikt nie każe od razu ze wszystkiego odzwierzęcego rezygnować. Pasek do spodni może być parciany albo ze skóry ekologicznej. Ponadto jest różnica między elementami ubioru, które są czasem konieczne (pasek od spodni) a takimi, które są zwykłą fanaberią (futro ze zwierząt hodowanych w skrajnie złych warunkach).
Nie byłoby np we mnie tak dużej niechęci do branży futrzarskiej,
  • Odpowiedz
@SuperTimor435: No to sobie nie jedz mięsa, chodz w sztucznych ubraniach(swoją drogą tu jakoś nie ma argumentu katastrofy klimatycznej),ale odwal się od cudzych żołądków. Ludzie od początku istnienia cywilizacji jedzą mięso i tyle. To natura.
  • Odpowiedz
@qwe_: To ty nie masz pojęcia o tej branzy i w życiu pewnie nie byłeś na wsi, ale za to masz dużo do powiedznia. Żeby sprowadzać biznes do kupna auta to trzeba mieć z 13 lat i mało iwedzieć o życiu. Te fermy zapewniają prace całemu regionowi.
  • Odpowiedz
@pawelswd: Zawsze bawi, jak konfiarze piszą te swoje monologi, a nie posiedli nawet umiejętności stawiania przecinków XD Rzucisz sobie hasło prawa człowieka, służba zdrowia, niemęczenie zwierząt bez powodu, to przyjdzie taki pajac i się mądruje; jak to obmierzły dziad Korwin powiedział: "tfu na tę całą empatię" - najgorszy sort ludzi, do tego ruskie szlaufy i nieuki ()
  • Odpowiedz
@Phantom-Zero: A co jest złego we FF poza tym, że dostarczają niewłaściwych wzorców młodzieży, która i tak nie powinna ich oglądać? Nikt nie ma przymusu uczestniczenia w tym; te wielkie konflikty aka Denis vs. Ferrari kończą się zbijaniem piątek dzień później, a jak komuś siada psycha jak tej niby dziewczynie Załęckiego, to może by tak, hmmm, odejść z tych FF, zamiast dać się mielić dla $$$?
  • Odpowiedz
@pawelswd:

Jesteś jakimś totalnym kretynem jak widać

Oho, zaczynamy od argumentum ad personam. Już na początku dyskusji właściwie określiłeś siebie słowami, którymi próbujesz określić innych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nikt nie hoduje norek w złych warunkach, bo to jest nieopłacalne ekonomiczne
  • Odpowiedz
  • 4
@pawelswd Mój post był o wykorzystywaniu czujących stworzeń na futra, czyli coś zupełnie niepotrzebnego, a ty bronisz tego mówiąc o wsiach. Jestem relalistą i wiem że w jeden dzień nie da się zmienić systemu, ale da się po trochu i myślę że warto zacząć od futer. Czy wykorzystywanie zwierząt dla tak mało ważnego powodu jak większa ilość asortymentu w sklepie z ubraniami nie jest według ciebie zła?
  • Odpowiedz