Wpis z mikrobloga

@Myszo nie można z PS5. Meta Quest (2, 3, 3S) jest standalone plus PCVR. Nie działa z innymi sprzętami.
Użytkowanie to zakładasz i działa. Mało kombinowania, konfigurowania czy brak ustawiania innych rzeczy typu kamery/nadajniki.
  • Odpowiedz
@Myszo kupujesz albo w sklepie Mety i odpalasz bezpośrednio na goglach, nic więcej nie potrzeba albo łączysz się po kablu lub WiFi z PC.
Dopiero kwestia gogle-PC to dodatkowe oprogramowanie, są 3 główne:
Virtual Desktop
Steam VR
Air Link
  • Odpowiedz
@Morguliusz: Jak kupujesz to tylko bezpośrednio od mety z reflinka i przez neta żeby móc zwrócić w ciągu 2 tygodni. VR super sprawa, całkiem nowe i inne doświadczenie w grach. Inny poziom immersji i sam bym nie zrezygnował z używania ale wielu ludzi się odbija przez chorobę lokomocyjną i nie chce im się wracać do VRu przez co często gogle trafiają do szuflady.
  • Odpowiedz
@Morguliusz zależy jakie gry lubisz. Osobiście najbardziej polecam Half-Life Alyx i Lone Echo. Jak masz mocnego PCta (przynajmniej RTX3070) to z pomocą UEVR można zamienić wiele płaskich gier na silniku Unreal Engine w gry VR (np. Hogwarts Legacy czy nowy System Shock). No i są też świetne mody VR do Subnautica, Alien Isolation, Outer Wilds i wielu wielu innych gier.
  • Odpowiedz
Ja kupiłem i zwróciłem (tu duży plus bo zwrot bez problemu).
Ogólnie gogle spoko, tylko do kosztu gogli od razu musisz domówić sobie pasek, czyli kolejne 200-300 zł idzie..
  • Odpowiedz
  • 0
@trochewstyd: Ale zwróciłeś gogle, bo trzeba było dokupić akcesoria czy dlatego, że coś Ci w nich bezpośrednio nie pasowało czy może jednak granie w 3d okazało się nie tym na co liczyłeś?
  • Odpowiedz
@Morguliusz granie w VR było tym na co liczyłem bo mam Quest 1. Chodzi o to, że jeśli za 2100zł dostaję zestaw do którego potem muszę dokupić akcesoria za 300zł, to wolę jednak wersję bardziej budżetową w postaci Quest 3s.
P.S nie wiem czy mój quest był jakiś wadliwy, ale bateria się wyczerpywała baaaardzo szybko, nawet jeśli nie grałem w nic "AAA".
  • Odpowiedz