Wpis z mikrobloga

@bzdecior: Nasłonecznienie to najważniejszy czynnik jaki jest, o wiele ważniejsza od temperatur. Podludzka Psia pogoda to właśnie kiedy jest cały czas pochmurno.
Nepal jeszcze nie dodałeś, że jest jedną wielką dżungla lasem deszczowym. Więc pomimo iż temperatury są tam niższe to jest tam o wiele wygodniej i dłużej się utrzymują ciepły temperatury
  • Odpowiedz
@SereneCipher: ja wróciłem tydzień temu, musiałem przejechać w szczycie przez Brooklyn, Manhattan i New Jersey, a potem wracać w szczycie. xD Nawet nie wiesz, jak byłem obsrany, bo to był mój pierwszy raz w USA w ogóle, ale poszło meega zgrabnie i nawet nikt mnie nie strąbił
  • Odpowiedz
@Borealny: nie, Central Park jest prostokątny a okoliczne budynki są tak wysokie, że chyba rzadko kiedy nie masz punktu nawigacyjnego. Będąc drugi albo trzeci raz to praktycznie bez zaglądania w mapkę sobie chodziłem
  • Odpowiedz
dla odmiany z miasta

@R2D2_z_Sosnowca:
Niezła ta odmiana od lasów, 3/4 zdjęć z parku xD.
Może pokaż jak wyglądają stacje metra i grasujące tam ćpuny, czy udajesz że tej strony USA nie widzisz
  • Odpowiedz
przy względnie podobnych temperaturach do naszych, nawet w najbardziej pochmurnych rejonach USA jest bardziej słonecznie niz w całej Europie,

@bzdecior: kwestia perspektywy, ja np. jestem wdzięczny prądowi północnoatlantyckiemu, że przy szerokościach na których mało kto już żyje na wszystkich innych kontynentach u nas jest jeszcze całkiem fajna pogoda.
A zdjęcie które wrzuciłeś jest ładne ale nijak nie pokazuje, że w Katowicach jest zielono. Robione z Chorzowa, w kadrze są tatry,
  • Odpowiedz