Aktywne Wpisy

wybryk_natury +143

tommmekk +276
Witam serdecznie
Z dzisiejszego spaceru ponad kilometr..
Może trochę schudne
😃💪
Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje z pomoc
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Z dzisiejszego spaceru ponad kilometr..
Może trochę schudne
😃💪
Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje z pomoc
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
źródło: 1000009135
Pobierz

#praca #pracbaza #korpo
Moje szefostwo po cichu ogłosiło, że w przeciągu kolejnych kilku miesięcy będzie ściągać ludzi do biur, bo nie podoba im się brak kontroli nad pracownikami. Dosłownie. Mimo, że wszystkie taski są dowożone, nie ma żadnego problemu z komunikacją, ludzie się świetnie dogadują między sobą i wszystko działa. Kto się do tego przyczynił między innymi? Lizodupy, które nie mają życia (nie mają zwierząt, dzieci, partnerów, hobby), więc przychodzą do biura na 8 rano i siedzą do 18, a rekordzista robił nadgodziny do 2 w nocy. W piątek. To nie jest bait. Wśród pracowników są ludzie, którzy obecnie są na benchu i nie mają absolutnie nic do roboty. Moja szefowa i szef postanowili, że łatwiej będzie ich kontrolować w biurze niż w domach. Nie, to nie januszex. To duże korpo w default city.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91
@hohohohoho: Stolyca
@hohohohoho: warszawa
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Niby wszystko tak dobrze to, dlaczego jest tak źle ?
Te lizodupy bez zycia to wg mnie tylko część problemu, ale fakt - nie można ich tu pominąc. Góra
Jak będą musieli przychodzić do biura to się zwolnią zamiast cieszyć długoterminowym urlopem na koszt pracodawcy. Albo znajdą sobie zajęcie jak będą mieli przed sobą przymusowe 8h na open space.
Poza tym skoro to duże korpo to szczerze wątpię, że posiadasz zweryfikowane informacje, że wszystko we wszystkich działach jest
@wafel93: wątpię, jak zaczną ludzi ściągać do biur, to ludzie będą musieli zrezygnować z OE, co spowoduje że będzie brakowało rąk do pracy i będzie trzeba wprowadzić pracę zdalną :D
U mnie w korpo, też w Warszawie, około połowy ludzi pracuje ze swoich mniejszych miast, tego się nie da prosto odkręcić