Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej
Planuje wynajac mieszkanie które teraz remontuje. Nic wielkiego 45m2, 2 pokoje. Wlasnie koncze generalny remont. Juz poszlo ponad 50 000 zl. a jeszcze troche pojdzie Nowa kuchnia, nowy prad caly, klimatyzacja, nowoczesny design itd. Jednak jak to kazdy kto zaczyna - mam obawy i to duze. Nie nie flipuje, nie mam 72834 kawalerek. Mam 1 mieszkanie i chce uniknac problemow. Widzialem rozne rozwiazania jak #exmiter #bezpieczny-najem #simpl.rent i zastanawiam sie co jest najlepsze?

Jak do tego podejsc? Wiem o najmie okazjonalnym protokolach itd. Chcialem zapytac czy jakies dodatkowe narzedzia, firmy sa warte tego? Czy moze wlasnie dac to jakiejs firmie za 100 zl miesiecznie i sie nie martwic? Korzystacie? Polecacie cos? Czy wymagac OC najemcy?

Cena najmu w jaka celuje to okolice 2000 zł

#wynajem

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: agencje pobieraja zazwyczaj 10-15% miesiecznego czynszu w ramach obslugi nieruchomosci
1) mozesz zlecic aby agencja szukala najemcy. I tylko to. I tutaj masz dwie opcje
Byc normalnym i Ty placisz za agenta
Byc jak polski janusz, przyslzy najemca placi za agenta.
2) Jesli nie chcesz sie bawic agencja to:
3) Zaswiadczenie o zarobkach lub dochodach z
  • Odpowiedz
@Rudz1elec: Zapomniales o najwazniejszym- o wyrażeniu pisemnej zgody rodziców no i dziadków ze strony matki, życiorys notariusza w osiemnastu egzemplarzach w tłumaczeniu na Mongolski, no i tusz z atestem unijnym z pieczęcią od kominiarza...
  • Odpowiedz