Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mój plan na emeryturę jako #programista15k to urodzenie dwójki dzieci (albo adopcja) i przymuszanie je do obkuwki biologii i chemii od dzieciaka tak by się dostały na lekarski, zarabiały 50-100k jako lekarz i mnie utrzymywały jak będę stary. Tak wiem, dość zaborcze podejście, ale nie widzę lepszej opcji na przetrwanie.

#medycyna #finanse #ekonomia #dzieci #emerytura

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przymuszanie je do obkuwki biologii i chemii od dzieciaka tak by się dostały na lekarski

@mirko_anonim: oo, stary będzie spełniać swoje marzenia zmuszając dzieci do tego co mu się nie chciało. nowe, nie znałem xD
  • Odpowiedz
@eU2MO: niby dlaczego to ma oznaczać niższe pensje? Szerokie wykorzystanie SI nie spowoduje spadku pensji, tylko to że specjaliści mając lepsze narzędzia będą jeszcze bardziej skuteczni w tym co robili. Leczenie to nie tylko interpretacja wyników, tak samo jak programowanie to nie tylko pisanie kodu, a księgowość to nie tylko wypełnianie tabelek itp
  • Odpowiedz
@kjubikul: No bo może tak być, że do obsługi SI będzie wymagany technik medyczny, a nie samodzielny lekarz. Technik nie będzie operował, nie będzie diagnozował, nie będzie przepisywał lekarstw, nie będzie ustalał leczenia. Stąd obniżka pensji pomimo znacznie lepszych wyników działania tandemu technik+SI.
  • Odpowiedz
@eU2MO: moim zdaniem powstaną nowe zawody, z tego co obserwuję, to ci, których miało si zastąpić teraz są po prostu bardziej efektywni, a nooby mają przez to jeszcze trudniej. Ktoś tym wszystkim będzie musiał zarządzać, ale nie znaczy że nie będzie musiał być wykwalifikowany
  • Odpowiedz