@czerwonykomuch: Przypominaj bo to w ogóle skandal, że jest ogólna społeczna akceptacja tego faktu, poza nielicznymi głosami sprzeciwu wyglaszanymi zaledwie może pomiędzy kolegami z pracy czy znajomymi. Dosłownie nikt się za to nie bierze, jeszcze próbują nam wmówić że jest dobrze jak jest. Urwa z logiki
@guardofnothingness: ZUS się nigdy nie zawali lub inaczej - zawalił się około 2013 roku i od tego czasu jest dotowany ze skarbu państwa coraz większymi kwotami.
To, co nas czeka, to redukcja stopy zastąpienia. Ten scenariusz jest jednak niepewny ze względu na wzrost wydajności spowodowany innowacjami technicznymi.
Emerytury wypłacano nawet w czasie II WŚ. Emerytury to świętość.
@czerwonykomuch: najlepsze jest to ze to wprost łamie artykuł 33 konstytucji, no ale witamy w zwierzogrodzie, kto by się tu przejmował najważniejszym aktem prawnym. Oczywiście poziom zezwierzęcenia jest tak wysoki, że do władzy są wybierane nie elity intelektualne, tylko zwykłe łajzy z kompleksami i nie ruszą tego tematu bo im się nie opłaca stracić poparcia wśród kobiet w wieku okoloemerytalnym
@czerwonykomuch: Jeśli demografią dojdziemy do punktu w którym większość PKB będzie iść na emerytury (a w tym kierunku zmierzamy na pełnej) to ktoś w końcu zacznie ZUS demontować.
@czerwonykomuch: będziesz przypominał jakims skryptem czy musisz codziennie wchodzić na wykop? Bo jak ręcznie takie rzeczy się robi to może dorzuć przy okazji przypominajke o różnych normach dźwigania (przy obowiązku równego wynagradzania na tym samym stanowisku a nie ta samą pracę) i dyskryminacji w powołaniach do wojska. Ty i tak będziesz codziennie się logował a mi się nie chce ( ͡°͜ʖ͡°)
Polska jest krajem, który zrównał wiek emerytalny, Polacy następnie pogonili rząd, który to zrobił i zagłosowali na pis
@BuzkaNeslon: A pis, będąc już wybranymi zrobił największy kretynizm do tej pory i cofnęli tę zmianę xD. Już mieli to klepnięte, już Tusk za to zapłacił przegranymi wyborami ale postanowili r------ć ZUS tak dla zasady
@lemianek123: metody godne zwierzogrodu... Uważam, że opinia publiczna ma prawo widzieć na video narady sędziów w tak kluczowych sprawach z punktu widzenia funkcjonowania państwa.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał wieku emerytalnego lub nie planuje jego zrównania w nadchodzących latach.
Będę Wam o tym przypominał codziennie do zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, mojego przejścia na emeryturę lub aż mi się znudzi.
1/∞
#codziennaemerytalnadyskryminacja #dyskryminacjamezczyzn #emerytura #polska
To, co nas czeka, to redukcja stopy zastąpienia. Ten scenariusz jest jednak niepewny ze względu na wzrost wydajności spowodowany innowacjami technicznymi.
Emerytury wypłacano nawet w czasie II WŚ. Emerytury to świętość.
@MASKULINIZATOR: wtedy moderacja zacznie doklejać tag polityka do wpisu. Chociaż nie zdziwiłbym się jakby zaczęli to robić już teraz.
źródło: katarzyna-kotula-rownouprawnienie-jest-wtedy-kiedy-kobiety-maja-lepiej
PobierzBo jak ręcznie takie rzeczy się robi to może dorzuć przy okazji przypominajke o różnych normach dźwigania (przy obowiązku równego wynagradzania na tym samym stanowisku a nie ta samą pracę) i dyskryminacji w powołaniach do wojska.
Ty i tak będziesz codziennie się logował a mi się nie chce
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@BuzkaNeslon: A pis, będąc już wybranymi zrobił największy kretynizm do tej pory i cofnęli tę zmianę xD. Już mieli to klepnięte, już Tusk za to zapłacił przegranymi wyborami ale postanowili r------ć ZUS tak dla zasady
@WykopGwalciWolnoscSlowa: Narada sędziów jest za zamkniętymi drzwiami
@lemianek123: metody godne zwierzogrodu... Uważam, że opinia publiczna ma prawo widzieć na video narady sędziów w tak kluczowych sprawach z punktu widzenia funkcjonowania państwa.