Aktywne Wpisy

anoysath +165

forfiterex +87
#krakow #sct #niszczalski
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Ci idioci od SCT z Krakowa naprawdę liczą, że obcokrajowcy przed wjazdem do miasta będą się rejestrować xxxD większego odklejenia niż krakusowskich urzedasow to nie widziałem w życiu
Jeśli Twój pojazd jest zarejestrowany za granicą, nawet jeśli spełnia wszystkie wymagane normy, musisz samodzielnie zgłosić go do systemu SCT. Podczas zgłaszania będziesz musiał przedstawić kopię dowodu rejestracyjnego pojazdu, podać markę, model i rok produkcji

#dalnatan
źródło: temp_file2202360816567390901
Pobierz@12zimnychpiw: Jak?
Kataster musi być taki d------y żeby nie było możliwe zrzucenie go na najemców.
@FLAC: 50% może dajcie xd
@CorniShon007: sztuczka psychologiczna polegająca na tym, że dla naszej władzy "bogaci" to każdy kto ma 7000 brutto wypłaty xDD
Ludzie dobrze wiedzą że wszystkie pomysły "opodatkowania milionerów" kończą się wzrostem obciążenia ich kołchoźniczej pensji a milioner dalej nie płaci nic.
@Ucho1899: Tak że ta osoba nie zarabia na mieszkaniach a wynajmujący przerzucą koszty na najemcę bo czemu nie?
Ogółem podatki powinny być progowe, tak żebyś z jednym mieszkaniem, oszczędzając i wrzucając np na giełdę to co ci zostanie, płacił mininalne podatki, co oddasz jak już się dorobisz i nie będziesz musiał myśleć czy kupić te tańsze parówki w sklepie, teraz mamy chora sytuację że w sumie taki dałnatan płaci mniejsze podatki niz najmu jacy u niego typ co na etacie robi
@masz_fajne_donice: Ale o czym Ty piszesz teraz?
Facet A ma mieszkanie z kredo na 30 lat w którym mieszka z rodziną. Facet B ma 5 mieszkań. Podatek katastralny będzie dla osób które mają więcej niż 3 (załóżmy) mieszkania. W jaki sposób podatek katastralny uderzy w osobę A?
@Ucho1899: To tak nigdzie nie działa. Dwa mieszkania na niego, dwa na żonę(mogą wziąć rozwód bo czemu nie jak mocno opłacalne) piąte na syna/matkę/babkę.
W jaki sposób podatek uderzy w osobę B?
Jeżeli zrobisz duży podatek od trzeciego mieszkania to tylko spowodujesz wały. Albo jest od pierwszego albo będzie